banjalučanin

Upoznajte Mladena, najmlađeg doktora znanosti iz BiH

Upoznajte Mladena, najmlađeg doktora znanosti iz BiH
31.07.2017.
u 16:45
Pogledaj originalni članak

Banjalučanin Mladen Veletić s 29 godina obranio je doktorsku disertaciju na norveškom SVeučilištu za znanost i tehnologiju u Trondheimu i tako je postao najmlađi doktor znanosti.

U doktorskoj disertaciji povezao je medicinu i elektrotehniku, i nada da će njegovo teorijsko rješenje imati i praktičnu primjenu. Obranom doktorske disertacije postao je najmlađi doktor znanosti Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Banjaluci, gdje je zaposlen kao suradnik u nastavi od 2011. godine, prenosi hms.ba

“Tema je dosta specifična, u slobodnom prijevodu bi glasila ‘Neuronska komunikacija kao koncept za prenos podataka u nano mrežama’. Radi se o interdisciplinarnoj oblasti gdje sam znanja stečena na studijama elektrotehnike primijenio u medicinske svrhe jednim dijelom, a jedan dio rezultata je primjenjiv i u elektrotehnici”, pojasnio je u razgovoru.

Veletić navodi da spoju elektrotehnike i medicine znanstvenicii širom svijeta se sve više i više okreću.

“Ono što se u budućnosti očekuje od elektrotehnike da društvu dolaze naprednija i bolja rješenja u pogledu dijagnostike i terapije raznih bolesti.”

Veletić je dodao da elektrotehnika već dugo ima primjenu u medicini, a da društvo očekuju naprednija i bolja rješenja u pogledu dijagnostike i terapije raznih bolesti.

Je li BiH daleko od praktične primjene, nije baš jednostavno odgovoriti. Sigurno je, da potencijal imamo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.