čestitka

UNFPA i Britansko veleposlanstvo pozdravljaju donošenje Deklaracije MRV u BiH

UNFPA i Britansko veleposlanstvo pozdravljaju donošenje Deklaracije MRV u BiH
30.06.2017.
u 15:25
Pogledaj originalni članak

 Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Britansko veleposlanstvo u BiH uputili su čestitke Međureligijskom vijeću (MRV) u Bosni i Hercegovini za dvadesetu godišnjicu posvećenog rada i upornosti na izgradnji i širenju zajedničke vizije tolerantnog, otvorenog i raznolikog društva u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

- Na ovaj značajan datum te povodom Međunarodnog dana protiv seksualnog nasilja u ratu, sa posebnim zadovoljstvom pozdravljamo potpisivanje povijesni važne Deklaracije Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini o suzbijanju stigmatizacije osoba koje su preživjele seksualno nasilje u ratu - navodi se u priopćenju UNFPA i Britansko veleposlanstvo u BiH.

Deklaracija je, kako se dodaje, jasan signal svakome da vjerske zajednice, vjerske vođe i svećenstvo jasno i nedvosmisleno osuđuju socijalnu isključenost, marginalizaciju i direktnu diskriminaciju koje društvo vrši nad osobama koje su preživjele seksualno nasilje u ratu.

Populacijski fond UN-a i Britansko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini stoje uz Međureligijsko vijeće u njegovim nastojanjima da umanji stigmatizaciju osoba koje su preživjele seksualno nasilje u ratu i nastavit će raditi na ovom pitanju ubuduće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.