GOTOVA ZA NEKOLIKO MINUTA

Ukusna pita od sira za dane kad nemate vremena provoditi sate uz štednjak

Ukusna pita od sira za dane kad nemate vremena provoditi sate uz štednjak
06.03.2021.
u 15:16
Pogledaj originalni članak

Popularni gastro bloger Saša Vukić, koji stoji iza bloga Sašina kuhinja, redovito sa svojim vjernim pratiteljima dijeli ukusne recepte, a nama je zapeo za oko ovaj jednostavni recept za čarobnu pitu sa sirom oko koje nema puno posla te je gotova u svega nekoliko minuta, a potom ostatak posla obavlja pećnica. Ovakva jela obožavamo pripremati u danima u kojima nemamo previše vremena i potreban nam je brz ručak za cijelu obitelj, a sigurni smo da će se pita svidjeti i vama, prenosi tportal.hr.

Brza pita od sira

Sastojci

  • 250 g svježeg kravljeg sira (može i rikota, zrnati sir ili krem sir)
  • čašica kiselog vrhnja
  • 4 jaja
  • 500 ml hladnog mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 350 g glatkog pšeničnog brašna (možete koristiti i kukuruzno brašno)
  • 12 g soli
  • 1/2 praška za pecivo
  • 15 g maslaca ili 3 žlice ulja za podmazivanje lima
  • 150-200 g ribanog sira (može i ne treba)

Priprema

1. U posudu dodajte svježi kravlji sir. Zatim dodajte kiselo vrhnje, jaja, mlijeko i ulje kako biste dobili mokru smjesu za čarobnu pita od sira.

2. U drugu posudu dodajte glatko brašno, sol, prašak za pecivo pa dobro promiješajte kako biste dobili suhe sastojke za pitu.

3. Sada dobro promiješajte mokre sastojke pa postepeno dodajte suhe istovremeno miješajući.

4. Dobivena smjesa je rijetka kao za palačinke. Izlijte preko lima veličine 32×30 centimetara, prethodno premazanog maslacem ili uljem.

5. Pita se peče ukupno 45 minuta na 175 stupnjeva bez ventilatora. Ako ćete peći s ventilatorom, u tom slučaju pecite oko sedam, osam minuta kraće ili na 160 stupnjeva 45 minuta. Ako ćete stavljati ribani sir, u tom slučaju nakon pola sata pitu izvadite iz pećnice, rasporedite sir i vratite još 15 minuta u pećnicu.

U slast!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.