nutricionisti predlažu

Uključite ih u prehranu: Devet vrsta zimskog povrća koje snižava loš kolesterol

Uključite ih u prehranu: Devet vrsta zimskog povrća koje snižava loš kolesterol
17.01.2024.
u 21:49
Za snižavanje kolesterola najvažnije je promijeniti način prehrane.
Pogledaj originalni članak

Posebice je to važno zimi kada većina nas jede “težu” hranu. Stoga nutricionisti predlažu da u svoju prehranu uključite ovih devet namirnica koje su poznate po tome da snižavaju razinu kolesterola.

Špinat

Špinat ima puno minerala, vitamina i vlakana što je dobro za srce. Upravo će vlakna pomoći u snižavanju razine kolesterola, javlja N1.

Batat

Batat je također bogat vlaknima, pogotovo kad se konzumira neoguljen. Također, antioksidanti će pomoći zdravlju srca.

Cvjetača

Cvjetača je raznovrsno povrće koje stvara efekte snižavanja kolesterola. Također je bogato vlaknima.

Mrkva

Mrkve su bogate vlaknima i antioksidantima. Sama vlakna pomažu u snižavanju kolesterola, dok antioksidanti brinu za kardiovaskularno zdravlje.

Brokule

Brokule su također bogate vlaknima i antioksidantima koje će pomoći us snižavanju kolesterola. Važan su dio zdrave prehrane.

Cikla

Cikla sadrži nitrate koji pomažu snižavanju tlaka i poboljšavaju rad krvnih žila.

Repa

Repa je niskokalorično povrće bogato vlaknima koje pomaže u smanjivanju kolesterola. Konzumiranje repe doprinosi sitosti bez dodatnih kalorija.

Češnjak

Češnjak se povezuje s brojnim zdravstvenim dobrobitima koje uključuju i smanjenje razine kolesterola.

Rotkvica

Rotkvica ima malo kalorija i puno vlakana. Uključivanje rotkvice u prehranu može rezultirati boljom probavom i imate pozitivan učinak na kolesterol.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.