Koridor Vc

U srpnju počinje gradnja mosta u Počitelju, ponuda „Heringa“ i „Viadukta“ najpovoljnija!

U srpnju počinje gradnja mosta u Počitelju, ponuda „Heringa“ i „Viadukta“ najpovoljnija!
15.05.2016.
u 08:08
Sugovornik koji je uključen u planiranje gradnje Koridora kaže da će cijeli posao s dodjelom ugovora biti okončan najkasnije za dva mjeseca i da će uvođenje izvođača radova u projekt početi već u srpnju
Pogledaj originalni članak

Gradnja dionice autoputa na Koridoru Vc prema jugu, u što spada i gradnja kolosalnog mosta Počitelj dužine 945 metara i maksimalne visine 100 metara, počet će već u srpnju, doznaje Dnevni avaz iz izvora bliskih Upravi „Autocesta FBiH“.

Riječ je o gradnji dvije dionice autoputa čija je ukupna vrijednost radova oko 200 milijuna KM (100 milijuna eura).

Ovim projektom obuhvaćene su dionice Počitelj - Zvirovići, čvor Počitelj - Most Počitelj, čija je vrijednost radova 45,6 milijuna eura, te dionica Počitelj – Zvirovići, koja će iznositi 46,9 milijuna eura. Rok za završetak oba projekta je 30 mjeseci.

Najpovoljniju ponudu za izvođenje radova na dionici dugoj ukupno 11,2 kilometra, na osnovu međunarodnog natječaja poslao je bosansko-hrvatski konzorcij „Hering“ i „Viadukt“, s tim da bi nakon procesa evaluacije, koji je već, kako doznaju, formalno i okončan, Vlada FBiH službeno trebala donijeti odluku o izvođaču ovih radova.

No, ponude za ovu dionicu poslale su i ugledne građevinske tvrtke iz Turske, Italije, Grčke i Austrije, ali je ponuda „Heringa“ i „Viadukta“, prema svemu sudeći, ocijenjena najpristupačnijom. 

Sugovornik koji je uključen u planiranje gradnje Koridora kaže da će cijeli posao s dodjelom ugovora biti okončan najkasnije za dva mjeseca i da će uvođenje izvođača radova u projekt početi već u srpnju, do kada bi trebala biti imenovana i nova Uprava „Autocesta FBiH“, koja će cijeli posao privesti kraju.

- Eksproprijacija je u završnoj fazi i Vlada FBiH sada treba donijeti rješenje o prijevremenom ulasku u posjed. Radovi bi najranije trebali početi u srpnju, jer toliko traje uvođenje u posjed. Nadamo se da nećemo imati tu nikakve zastoje, jer je sve spremno – kaže sugovornik.

Gradnjom ove dionice Koridora Vc stvaraju se i uvjeti za nastavak gradnje autoputa od juga zemlje prema unutrašnjosti i njezino povezivanje s magistralnom cestom M-17. 

Most Počitelj najduži je most na Koridoru Vc, čijom je gradnjom predviđeno spajanje dvije obale rijeke Neretve. Radi se o jednom od najkompleksnijih mostova na Koridoru, čija je rasponska konstrukcija među stubovima 147 metara. Most će prelaziti preko magistralne ceste M-17 te lokalnih cesta i željezničke pruge.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.