sastanak

U Roterdamu potpisan Sporazum o cestovnom prijevozu između BiH i Gruzije

U Roterdamu potpisan Sporazum o cestovnom prijevozu između BiH i Gruzije
21.06.2016.
u 12:40
Pogledaj originalni članak

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko, na poziv komesarke Europske komisije Violete Bulc, sudjelovao je NA ministarskom sastanku zemalja dunavske regije koji se održava u okviru TEN-T dana u Roterdamu (20. - 22. lipnja).

Na marginama TEN-T dana potpisan je Sporazum o cestovnom prijevozu između BiH i Gruzije. U ime delegacije Bosne i Hercegovine Sporazum je potpisao ministar Ismir Jusko, a u ime Gruzije David Khutsishvili, zamjenik ministra ekonomije i održivog razvoja Gruzije.

Ovaj Sporazum je usuglašen na pregovorima delegacija Bosne i Hercegovine i Gruzije održanim 4. i 5. studenog 2013. godine u Tbilisiju, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Ovaj Sporazum primjenjuje se na međunarodni cestovni prijevoz putnika i tereta između Bosne i Hercegovine i Gruzije, u tranzitu preko njihovih državnih teritorija i između državne teritorije treće zemlje i državne teritorije bilo koje od Ugovornih strana, kao i na prijevoz u povratku, koji se obavlja vozilima koja su registrirana na državnoj teritoriji bilo koje od Ugovornih strana.

TEN-T dani ove godine imaju posebnu "Investicionu konferenciju" posvećenu tome kako podstaknuti financiranje prometne infrastrukture.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.