Džihadisti

U redovima "Islamske države" bore se četiri Crnogorke

U redovima "Islamske države" bore se četiri Crnogorke
18.03.2016.
u 09:45
Mirza Haklaj iz Podgorice je prije više od dvije godine sa suprugom Alminom Kurpejović i njihove dvije maloljetne kćerke otišao na područje "Islamske države"
Pogledaj originalni članak

Na ratištima Sirije, Iraka i Libije u redovima "Islamske države" bore se i četiri žene iz Crne Gore, pišu crnogorski mediji, pozivajući se na izvore u sigurnosnim službama Crne Gore.

Riječ je o Almini Kurpejović, Kerimi Emini, Almedini Reković i Adeli Redžepagić, javlja Srna. 

Mirza Haklaj iz Podgorice je prije više od dvije godine sa suprugom Alminom Kurpejović i njihove dvije maloljetne kćerke otišao na područje "Islamske države". Djevojčice su i danas s majkom i žive u skladu sa strogim džihadističkim pravilima.

U međuvremenu, Haklaj je poginuo, a, prema svjedočenjima jednog od tutinskih povratnika sa ratišta, njegova supruga i sama je postala ratnik "Islamske države". Jedno vrijeme je bila u zapovjednom vrhu odreda takozvane policije za moral žena i bila surova prema muslimankama koje bi se u bilo kom pogledu ogriješile o šerijatska pravila.

U skladu s ovim pravilima odgaja i svoje djevojčice koje, uz to, prolaze i druge vrste obuke u dječjim kampovima na teritoriji pod kontrolom "Islamske države".

Vjerski fanatizam "osvojio" je još (najmanje) tri državljanke Crne Gore. Riječ je o Kerimi Emini, Almedini Reković i Adeli Redžepagić, mladim ženama koje su na ratišta "Islamske države" stizale preko Turske, inspirirane uglavnom radikalizmom svojih muževa ili ljubavnika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.