AKCIJA "MIGRANT"

U Ljubuškom otkriveno 11 migranata, došli taxi vozilima iz Mostara

U Ljubuškom otkriveno 11 migranata, došli taxi vozilima iz Mostara
27.08.2018.
u 15:56
Policijski službenici PU Ljubuški su 24. i 26. kolovoza pronašli jedanaest državljana Islamske Republike Iran, koji su na to područje prevezeni taxi vozilima iz Mostara
Pogledaj originalni članak

Radeći na suzbijanju kaznenih djela "krijumčarenja ljudi", policijski službenici PU Ljubuški u dane vikenda su na južnom području ljubuške općine zatekli jedanaest migranata.

Naime, Policijski službenici PU Ljubuški su 24. i 26. kolovoza pronašli jedanaest državljana Islamske Republike Iran, koji su na to područje prevezeni taxi vozilima iz Mostara,  priopćeno je iz MUP-a ŽZH -a.

Većina stranih državljana nije imala potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil te su predani Službi za poslove sa strancima BiH, Terenskom uredu Ljubuški, na daljnje postupanje.

Nad vozačima taxi vozila provedena je kriminalistička obrada o čemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, a Tužiteljstvu će biti dostavljeno odgovarajuće izvješće.

Također, 24. kolovoza, u cilju borbe protiv krijumičarenja ljudi, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policijskih službenika Uprave policije MUP-a ŽZH-a, na području Ljubuškog izvršili su pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija te tom prilikom uhitili pet osoba, od čega četiri državljanina Kosova i jedna osoba s područja općine Ljubuški.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.