Brčko

U gašenju požara ozlijeđeno10 vatrogasaca

U gašenju požara ozlijeđeno10 vatrogasaca
14.07.2021.
u 07:48
Pogledaj originalni članak

U akciji gašenja požara koji je u poslijepodnevnim satima izbio u Fabrici za proizvodnju plastike u brčanskom naselju Pirometal, ozlijeđeno je više osoba od kojih je 10 vatrogasaca, javlja RTRS.

U brčanskom naselju Pirometal, u fabrici za proizvodnju plastike danas je izbio požar, a na mjestu događaja su upućene vatrogasne i policijske ekipe

“Na mjesto požara su izašli policijski službenici koji su prikupili obavještenja da je vatra najvjerovatnije izbila u kontejneru koji se nalazio u krugu firme”, kazala je za Srnu glasnogovornica policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

Navela je da je policija prijavu o požaru zaprimila u 17:21 sati, te da je odmah nakon prijave obaviješten Dežuri centar za obavještavanje i osmatranje iz kojeg je potvrđeno da su na mjesto požara već upućeni vatrogasci.

Ona je dodala da policija Brčko distrikta preduzima intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, te da će više detalja priopćoto nakon što požar bude stavljen pod kontrolu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.