Traže da ih se izbavi

Trudne tinejdžerke iz BiH žele pobjeći iz Islamske države

Foto: interpol
Trudne tinejdžerke iz BiH žele pobjeći iz Islamske države
11.10.2014.
u 16:59
Ipak, čini se da to neće lako ostvariti. Austrijski dužnosnici izjavili su kako trenutni zakoni ne dopuštaju njihov povratak.
Pogledaj originalni članak

Austrijski mediji tvrde kako su se Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, javile svojim obiteljima i zamolile ih da ih izbave iz Sirije. 

- Dosta nam je života u Islamskoj državi i džihadista - navodna je poruka dviju djevojaka koju prenosi britanski Telegraph.

Sabina i Samra u Siriji su se udale za dvojicu čečenskih boraca koji se bore na strani ISIL-a i ostale trudne. No, kako piše Telegraph, više im se ne sviđa strogi životni stil pod Islamskom državom. 

Ipak, čini se da to neće lako ostvariti. Austrijski dužnosnici izjavili su kako trenutni zakoni ne dopuštaju njihov povratak. 

- Gotovo je nemoguće da se one sada vrate kući - kazao je glasnogovornik austrijskog ministarstva unutarnjih poslova.

Podsjetimo, djevojke su u travnju nestale iz Beča, gdje su živjele s obiteljima.  

Nakon što su pozirale držeći automatske puške u rukama te otvoreno podržale ISIL na društvenim mrežama, u svijetu su ih počeli nazivati "novim licima džihada". 

Iako se djevojke žele vratiti kući, kažu da su i same svjesne da su izgradile negativan imidž jer ih se povezuje s ISIL-om.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
Miki2
20:39 11.10.2014.

Neka ih izbave džihadisti, oni su ih i napumpali, ni u BiH im ne treba dati ući. Imamo mi džiha i bez tih njihovih.

SV
Sumrak Vremena
23:39 11.10.2014.

sve ovo šta piše da li su one stupile u kontakt ili ne mislim da su im ovom objavom u Telegtafu otežali bjeg jer i Isilovci prate strane medije pa će sada za to stupanje u kontakt sa obitelji one biti strožije čuvane a možda malo i izpendrečene poradi sklizanja s pravog puta