vstv

Tri kandidata u užem izboru za glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH

Tri kandidata u užem izboru za glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH
20.12.2018.
u 14:09
Pogledaj originalni članak

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće (VSTV) odlučilo je pozvati Gordanu Tadić, Dianu Kajmaković i Muniba Halilovića kao kandidate koji će pristupiti na narednu sjednicu Vijeća i nakon toga će se izvršiti odabir glavnog tužitelja Tužiteljstva BIH, kazao je novinarima Milan Tegeltija predsjednik VSTV-a, piše Detektor.ba.

Tegeltija je naveo da je podvijeće u zadnja tri dana provodilo dio natječajne procedure za glavnog tužitelja koji se odnosi na razgovor s kandidatima, a koji su, kako kaže, obavljeni uspješno.

“Formirana je rang ljestvica i kandidati su bodovani po dva kriterija. Prvi je broj bodova koji nose njihovi radni rezultati, njihove konačne ocjene u poslijendnje tri godine rada, a drugi je ocjena sa intervuja nakon te natječajne procedure. Odlučili smo se da predložimo kandidate Gordanu Tadić, Dianu Kajmaković i Muniba Halilovića koji će biti pozvani na sjednicu VSTV-a u siječnju i predstaviti svoje programe i nakon toga će se izvršiti izbor glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH”, istaknuo je Tegeltija.

Kazao je i da su članovi podvijeća koje je sa kandidatima obavilo razgovor, osim njega bili Ružica Jukić, Mahmut Švraka, Selim Karamehić i Dragomir Vukoje, kao i da su intervjui trajali po sat i pol.

“Dva člana podvijeća su se morala izuzeti jer su kandidati koji su konkurirali iz institucija kao i oni”, rekao je Tegeltija.

Predsjednik VSTV-a je još rekao da je od 11 prijavljenih kandidata s njih deset obavljen razgovor, od kojih je osam državnih tužitelja. Jedan od kaniddata, prema Tegeltijinim riječima, nije imao odovljan broj bodova.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.