mostar

Tragovi prometnih nesreća pored prometnica stoje mjesecima

17.07.2018.
u 19:30
Pogledaj originalni članak

Prošlo je točno mjesec dana od objave stravičnih fotografija prometne nesreće koja se dogodila na Mostu Franje Blaževića u Mostaru kada je vozač, nakon što je izgubio kontrolu nad automobilom, udario u zaštitnu ogradu, piše Večernji list BiH. Od siline udara zaštitna ograda je prošla cijelom dužinom kroz prednji dio automobila, sve do samoga vozača kojega su, nakon rezanja ograde i dijelova automobila, vatrogasci izvukli iz automobila.

Staklo i prometnica

Jučer smo obišli mjesto nesreće gdje smo na pješačkom dijelu mosta zatekli sitne dijelove automobila i cijelo vjetrobransko staklo koje još nitko ni nakon mjesec dana nije otklonio. Također nitko nije nadomjestio dio zaštitne ograde koja stoji odrezana i kao takva prijeti i vozačima i pješacima, kao i samo vjetrobransko staklo preko kojega pješaci moraju prelaziti.

Samo desetak dana kasnije, točnije 27. lipnja, u mostarskom naselju Vrapčići na magistralnoj cesti M17 došlo je do prometne nesreće u kojoj je kamion zbog mokre ceste i neprilagođene brzine skliznuo s ceste i prevrnuo se na bok. Tom prilikom iz kamiona je ispao jedan dio tereta koji je prevozio i koji još stoji na mjestu gdje se prometna nesreća dogodila. Na tom mjestu možete zateći velike količine razbijenoga stakla, teško je procijeniti rasuti teret, ali je sigurno riječ o tonama razbijenoga stakla pored ceste, koje je kao takvo opasnost ako ponovno na tom mjestu dođe do prometne nesreće. Također, u ovim ljetnim danima staklo reflektira sunčeve zrake koje ometaju vozače koji prolaze tom cestom, u što smo se i sami uvjerili.

Pripazite kad vozite

Do kada će ostaci razbijenoga automobila i opasnog rasutoga tereta na južnom i sjevernom ulazu u grad ostati, ostaje za vidjeti, a vozačima možemo savjetovati da pripaze na vožnju kako ne bi mjesecima nakon nesreće gledali svoje tragove koje očito nitko ne želi ukloniti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.