Opasne bolesti

Tjedno tri operacije tumora kod djece u Hercegovini

Foto: Ilustracija: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Tjedno tri operacije tumora kod djece u Hercegovini
29.10.2014.
u 09:13
Na Klinici za dječje bolesti spomenute bolnice dobili smo podatak kako je trenutačno u procesu liječenja oko 30 djece koja boluju od karcinoma. Ističu kako su podaci već godinama slični, ali u svakom slučaju nisu optimistični, odnosno, ne vidi se pomak stanja nabolje
Pogledaj originalni članak

Bolesti više ne poznaju dobne granice. Samo je pitanje je li društvo svjesno toga. Liječnici, makar oni s kojima smo razgovarali, govore kako je to činjenica. Pogotovo kada se govori o tumorima.

Tmurna slika

Naime, u SKB-u Mostar djeca ili osobe mlađe životne dobi kojima se dijagnosticira tumor su skoro postali svakodnevica. Tmurna slika zdravstvene bilance društva u kojemu živimo postaje još tamnija. - Samo ovaj tjedan sam imao tri operacija tumora kod djece. Primjetno je kako se broj povećava i kako sve češće u operacijskoj dvorani imamo djecu s dijagnozom tumora. Radimo kako bismo što više pomogli našim malim pacijentima, ali i obiteljima koji su suočavaju s ovom gorkom istinom - govori za Vecernji.ba ravnatelj SKB-a Mostar i dječji kirurg koji obavlja najteže operacije iz ove grane medicine Ante Kvesić. Ništa optimističniji nisu bili ni na Klinici za onkološke bolesti SKB-a Mostar. Samo su potvrdili informacije koje smo dobili iz više izvora. - Ono što nas najviše zanima jeste zašto se ovo događa. Unatoč svim naporima, ne znamo što bi mogao biti izvor i razlog ovakvog stanja. Našim pacijentima ćemo ponuditi najbolju medicinsku njegu i terapiju koju možemo pružiti, ali je pravo pitanje što je izvor velikog povećanja broja karcinoma kod djece i osoba mlađe životne dobi - rekli su nam naši sugovornici na Klinici za onkološke bolesti SKB-a Mostar. Na Klinici za dječje bolesti spomenute bolnice dobili smo podatak kako je trenutačno u procesu liječenja oko 30 djece koja boluju od karcinoma. Ističu kako su podaci već godinama slični, ali u svakom slučaju nisu optimistični, odnosno, ne vidi se pomak stanja nabolje.

Liječenje pacijenata

- U posljednje vrijeme imali smo četiri slučaja tumora kod djece i oni su u procesu liječenja... 

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.