Večernjakov pečat

Tisuće sati rada dovele su do 150 kandidata, finale spektakla u dosad neviđenom formatu

Tisuće sati rada dovele su do 150 kandidata, finale spektakla u dosad neviđenom formatu
15.05.2020.
u 10:20
Pogledaj originalni članak

I kada su mnogi očekivali da će priča o 19. Večernjakovu pečatu dobiti epilog, ali tek 2021., ovih dana direkcija Večernjakova pečata pozitivno je iznenadila priopćenjem da će se izvrsnost nagrađivati i 2020. godine, unatoč pandemiji koronavirusa.

Tko su nominirani?

Finale spektakla je 7. lipnja ove godine uz izravan prijenos na BHT1 i HTV-u, ali i na drugim televizijskim postajama te desecima radijskih postaja i internetskih portala. Odbrojavaju se posljednji dani do 19. izdanja Večernjakova pečata. Ovog puta najznačajniji društveni događaj u BiH, pa i šire, održat će se u novom, dosad neviđenom formatu, a koncept se osmišljava u Mostaru, Sarajevu, Zagrebu... Sve raspoložive ekipe najvećeg regionalnog spektakla uključene su u realizaciju kako prve emisije, koja će na BHRT-u upoznati gledatelje s kandidatima, tako i u samo finale kada će Večernjakov pečat 19. put u povijesti otići u ruke Osobe godine u BiH i pobjednika u kategorijama. Ono što zanima javnost upravo je 150 nominiranih za Osobu godine, a ocjenjivački sud priču je priveo kraju pa će u ponedjeljak biti poznato tko je nominiran u kategoriji Ponos BiH za pothvat, uspjeh i humanost, zatim u gospodarstvu, sportu, politici, kulturi, znanosti, medicini, religiji... Brojni kandidirani od početka milenija do danas čuvaju komadić papira zlata vrijedan, prilažu ga uz biografiju na natječaju za posao, svjesni da nema veće manifestacije u BiH i šire koja na ovakav način ocjenjuje izvrsnost. Tisuće sati rada utrošene su na odabir najboljih kandidata, a to će se na još bolji način moći vidjeti ove godine jer je direkcija Večernjakova pečata pripremila brojna iznenađenja, a prva će se vidjeti već u ponedjeljak kada objavljujemo konačni popis 150 nominiranih.

Vrijednosti BiH

Na širem popisu Večernjakova pečata bilo je više od 1000 kandidata. Ocjenjivački sud, sastavljen od novinarskih ekipa, dugogodišnjih suradnika manifestacije, ljudi iz struke koji su analizirali imena u kategorijama iz kojih oni dolaze, imao je pune ruke posla sa samo jednim ciljem, izabrati najbolje osobe poštujući sve one vrijednosti koje BiH ima, a koje, nažalost, neki itekako žele gurnuti u drugi plan. I zato postoji Večernjakov pečat koji već 19 godina u svijet šalje pozitivnu sliku ove zemlje i promovira ljude koji su postigli gospodarske, sportske, kulturne... uspjehe, dali život za druge, spasili živote, sagradili nekome kuće, inovacijom zadivili svijet..., učinili djela kojima se svi možemo ponositi. Prošle godine na pozornicu Večernjakova pečata kao posljednji, gledajući kronološki, a kao Osoba godine u BiH uspeo se Zlatko Dalić iz Livna, a laureati koji su se s njim obratili javnosti u BiH su Dejan Lovren iz Kraljeve Sutjeske, Mateo Kovačić iz Kotor Varoši, Tin Jedvaj iz Mostara, Vedran Ćorluka iz Dervente, Ivan Rakitić iz Žepča, Mario Mandžukić iz Posavine i Luka Modrić, koji je igrao u Premijer ligi BiH pa je službeni naziv Osobe godine glasio - Dalić i sedam vatrenih. Tadašnja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dala je Večernjakovu povelju Adnanu Meviću. Pečat je prošle godine završio i u rukama Zdravka Čolića, Adise Tufo, Ivice Nuića, Dušana Bajevića... a posthumno je priznanje dobio i Ivo Gregurević. Tko će ove godine biti Osoba godine u BiH, a tko pobjednici u kategorijama? Doznat ćemo na finalu manifestacije 7. lipnja, a svoje favorite moći ćete podržati nakon objave imena u ponedjeljak, čime ćete pomoći ocjenjivačkom sudu 19. Večernjakova pečata u proglašenju najboljih.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.