Huligani uništili još jedan memorijalni turnir

Teški neredi u Gabeli, uhićeno 60 torcidaša

Foto: Huligani
Teški neredi u Gabeli, uhićeno 60 torcidaša
17.01.2015.
u 09:59
‘Navijače’ je razljutilo što su morali platiti ulaznice, pa su počeli razbijački pohod
Pogledaj originalni članak

Četvorica ozlijeđenih policajaca i jedan pripadnik Torcide, 60 privedenih huligana, suzavac, kamenice, kameni blokovi, razvaljena ograda, razbijena osobna vozila i vatrogasno vozilo epilog je jučerašnjeg divljanja horde koja je protutnjala Gabelom kod Čapljine uništavajući sve pred sobom i ugrožavajući živote stanovnika, navijača i igrača na memorijalnom turniru. Huligani iz navijačke skupine Torcide napali su najprije jučer prije podneva policijske snage u Gabeli kod Čapljine, pri čemu je pet osoba ozlijeđeno, a čak je 60 izgrednika privedeno.

Krenuli u rušenje

Do izgreda je došlo neposredno prije početka memorijalnog turnira u spomen na nekadašnjeg Hajdukova igrača Andriju Ankovića, koji se odigrava u mjestu Gabeli, kada pripadnici Torcide, koji su stigli iz Splita i drugih mjesta, nisu htjeli platiti ulaznice kako bi gledali susret Hajduka i GOŠK-a. Nakon naguravanja, kamenjem su zasuli pripadnike temeljne i specijalne policije te su rušili ogradu oko stadiona, izvijestio je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak. Po njegovim riječima, policija je odgovorila na napad i ispalila suzavac te je dio pripadnika od oko 150 članova Torcide, koji su stigli u Gabelu, pobjegao je s mjesta događaja.

Dopraćeni u Metković

Nakon kraćeg vremena huligani su se ponovno vratili blizu stadiona te je došlo do novog verbalnog, a zatim i fizičkog okršaja sa snagama reda. Tom prigodom su ozlijeđena četvorica pripadnika policije koji su prebačeni u Dom zdravlja u Čapljini, a zatim i u bolnicu u Mostaru. Jedan pripadnik Torcide je vozilom Hitne pomoći odvezen do Doma zdravlja u Metkoviću. Među ozlijeđenim policajcima je zapovjednik Policijske postaje Čapljina Vinko Ćorić koji je zadobio udarac u glavu. Policija je privela šezdeset izgrednika protiv kojih će biti podnesene prekršajne prijave. Ostali nasilnici su dopraćeni prema granici gdje su ih kod Metkovića preuzeli pripadnici hrvatske policije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BK
B Kosa
21:33 17.01.2015.

hajduk brani te huligane a oni digod dodu prave probleme. Sada in trba drzati u zatvoru dok svu stetu ne namire i opet kazniti zatvorom

ZG
zg223
08:11 18.01.2015.

skrivanje po plastenicima???mwahahahahaha

H2
hercegovac - 2
19:19 18.01.2015.

Hajduk mora riješiti problem ovih huligana koji se kriju pod navijačkom skupinom Torcida i od njih se ograditi, jer gdje god dođu naprave slične nerede i to postaje društveni problem i na institucijama je utvrditi tko stoji iza toga i za koga ovi vandali rade ovakve nerede kako bi se drugi okrivili za stanje u HNS-u (Mamić, čelništvo HNS-a i tko sve ne), a sebe abolirali žalosno..