Huligani uništili još jedan memorijalni turnir

Teški neredi u Gabeli, uhićeno 60 torcidaša

gabela
Foto: Huligani
17.01.2015.
u 09:59

‘Navijače’ je razljutilo što su morali platiti ulaznice, pa su počeli razbijački pohod

Četvorica ozlijeđenih policajaca i jedan pripadnik Torcide, 60 privedenih huligana, suzavac, kamenice, kameni blokovi, razvaljena ograda, razbijena osobna vozila i vatrogasno vozilo epilog je jučerašnjeg divljanja horde koja je protutnjala Gabelom kod Čapljine uništavajući sve pred sobom i ugrožavajući živote stanovnika, navijača i igrača na memorijalnom turniru. Huligani iz navijačke skupine Torcide napali su najprije jučer prije podneva policijske snage u Gabeli kod Čapljine, pri čemu je pet osoba ozlijeđeno, a čak je 60 izgrednika privedeno.

Krenuli u rušenje

Do izgreda je došlo neposredno prije početka memorijalnog turnira u spomen na nekadašnjeg Hajdukova igrača Andriju Ankovića, koji se odigrava u mjestu Gabeli, kada pripadnici Torcide, koji su stigli iz Splita i drugih mjesta, nisu htjeli platiti ulaznice kako bi gledali susret Hajduka i GOŠK-a. Nakon naguravanja, kamenjem su zasuli pripadnike temeljne i specijalne policije te su rušili ogradu oko stadiona, izvijestio je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak. Po njegovim riječima, policija je odgovorila na napad i ispalila suzavac te je dio pripadnika od oko 150 članova Torcide, koji su stigli u Gabelu, pobjegao je s mjesta događaja.

Dopraćeni u Metković

Nakon kraćeg vremena huligani su se ponovno vratili blizu stadiona te je došlo do novog verbalnog, a zatim i fizičkog okršaja sa snagama reda. Tom prigodom su ozlijeđena četvorica pripadnika policije koji su prebačeni u Dom zdravlja u Čapljini, a zatim i u bolnicu u Mostaru. Jedan pripadnik Torcide je vozilom Hitne pomoći odvezen do Doma zdravlja u Metkoviću. Među ozlijeđenim policajcima je zapovjednik Policijske postaje Čapljina Vinko Ćorić koji je zadobio udarac u glavu. Policija je privela šezdeset izgrednika protiv kojih će biti podnesene prekršajne prijave. Ostali nasilnici su dopraćeni prema granici gdje su ih kod Metkovića preuzeli pripadnici hrvatske policije.

Ključne riječi

Komentara 4

BK
B Kosa
21:33 17.01.2015.

hajduk brani te huligane a oni digod dodu prave probleme. Sada in trba drzati u zatvoru dok svu stetu ne namire i opet kazniti zatvorom

ZG
zg223
08:11 18.01.2015.

skrivanje po plastenicima???mwahahahahaha

H2
hercegovac - 2
19:19 18.01.2015.

Hajduk mora riješiti problem ovih huligana koji se kriju pod navijačkom skupinom Torcida i od njih se ograditi, jer gdje god dođu naprave slične nerede i to postaje društveni problem i na institucijama je utvrditi tko stoji iza toga i iza toga i za koga ovi vandali rade ovakve nerede kako bi se drugi okrivili za stanje u HNS-u (Mamić, čelništvo HNS-a i tko sve ne), a sebe abolirali žalosno..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije