Tegeltija: Prikupili smo 8,5 milijardi KM više u odnosu na 2022.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Tegeltija: Prikupili smo 8,5 milijardi KM više u odnosu na 2022.
22.10.2023.
u 19:35
Tegeltijaje izrazio očekivanje da će, s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju i inflaciju koja je prisutna u svim zemljama, pa i u BiH, te s obzirom na ekonomska kretanja, biti zadržan ovakav rast prihoda do kraja godine.
Pogledaj originalni članak

Direktor Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO BiH) Zoran Tegeltija izjavio je da je, prema projekcijama, u ovoj godini Uprava planirala prikupiti 10,221 milijardu KM bruto prihoda od neizravnih poreza, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za tri posto, prenosi Srna.

- Rezultati koji su do sada ostvareni govore da imamo rast prihoda od 7,4 posto. Zaključno s 19. listopadom, prikupljene su 8,54 milijarde KM ili 587 milijuna KM više u odnosu na isto razdoblje prošle godine - naveo je Tegeltija.

On je izrazio očekivanje da će, s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju i inflaciju koja je prisutna u svim zemljama, pa i u BiH, te s obzirom na ekonomska kretanja, biti zadržan ovakav rast prihoda do kraja godine.

Tegeltija je, govoreći o raspodjeli prihoda od neizravnih poreza, rekao da se trenutno primjenjuju koeficijenti u skladu s posljednjom odlukom koju je usvojio Upravni odbor UNO BiH, a radi se o odluci o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za razdoblje srpanj-rujan, prema kojoj RS pripada 34,44 posto, Federaciji BiH  62,01 posto i Brčko distriktu 3,55 posto.

On je naveo kako bi na sljedećoj sjednici Upravnog odbora, koja se očekuje narednih dana, trebala biti usvojena i odluka o privremenim koeficijentima za raspodjelu prihoda sa Jedinstvenog računa za četvrto tromjesečje ove godine, prenosi Avaz.

Tegeltija je ocijenio kao posebno dobru činjenicu da Upravni odbor redovito usvaja sve odluke o tekućoj raspodjeli prihoda od neizravnih poreza, kao i odluke o privremenim poravnanjima, a sve na bazi podataka o krajnjoj potrošnji koji se izvlače iz sustava UNO.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.