Tegeltija: Prikupili smo 8,5 milijardi KM više u odnosu na 2022.

Zoran Tegeltija
Armin Durgut/PIXSELL
22.10.2023.
u 19:35

Tegeltijaje izrazio očekivanje da će, s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju i inflaciju koja je prisutna u svim zemljama, pa i u BiH, te s obzirom na ekonomska kretanja, biti zadržan ovakav rast prihoda do kraja godine.

Direktor Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO BiH) Zoran Tegeltija izjavio je da je, prema projekcijama, u ovoj godini Uprava planirala prikupiti 10,221 milijardu KM bruto prihoda od neizravnih poreza, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za tri posto, prenosi Srna.

- Rezultati koji su do sada ostvareni govore da imamo rast prihoda od 7,4 posto. Zaključno s 19. listopadom, prikupljene su 8,54 milijarde KM ili 587 milijuna KM više u odnosu na isto razdoblje prošle godine - naveo je Tegeltija.

On je izrazio očekivanje da će, s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju i inflaciju koja je prisutna u svim zemljama, pa i u BiH, te s obzirom na ekonomska kretanja, biti zadržan ovakav rast prihoda do kraja godine.

Tegeltija je, govoreći o raspodjeli prihoda od neizravnih poreza, rekao da se trenutno primjenjuju koeficijenti u skladu s posljednjom odlukom koju je usvojio Upravni odbor UNO BiH, a radi se o odluci o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za razdoblje srpanj-rujan, prema kojoj RS pripada 34,44 posto, Federaciji BiH  62,01 posto i Brčko distriktu 3,55 posto.

On je naveo kako bi na sljedećoj sjednici Upravnog odbora, koja se očekuje narednih dana, trebala biti usvojena i odluka o privremenim koeficijentima za raspodjelu prihoda sa Jedinstvenog računa za četvrto tromjesečje ove godine, prenosi Avaz.

Tegeltija je ocijenio kao posebno dobru činjenicu da Upravni odbor redovito usvaja sve odluke o tekućoj raspodjeli prihoda od neizravnih poreza, kao i odluke o privremenim poravnanjima, a sve na bazi podataka o krajnjoj potrošnji koji se izvlače iz sustava UNO.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije