Profesorica Snježana Damjanović iz Orašja

“Svi koji čine školsku zajednicu igraju važnu ulogu u životima djece”

28.12.2020.
u 19:08
Pogledaj originalni članak

Centar za obrazovnu inicijativu Step by Step pet godina ističe najbolje edukatore i edukatorice, inovativne nastavnike i nastavnice na svim razinama bh. obrazovanja koji promoviraju nastavničku profesiju, piše Večernji list BiH. 

Učenici žedni znanja

Nagrada se dodjeljuje za doprinos unaprjeđenju odgoja i obrazovanja, s posebnim fokusom na razvoj kritičkog mišljenja, kreativnosti, primjene naučenog i socijalnih kompetencija kroz inovativne prakse i pristupe. Snježana Damjanović, profesorica matematike i informatike u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju, nominirana je u kategoriji nastavnika predmetne nastave u srednjim školama u 2020. među deset najboljih inovativnih nastavnika u BiH. Vrijedna je to nominacija, a još vrjednija ako se zna da je bila među prijavljenih 199, koji su se birali u šest kategorija. Došla je kao nagrada svih višegodišnjih aktivnosti i kao priznanje upornog rada i prakse inovativne profesorice.

- Učenici su, jednostavno, žedni novih znanja, upijaju ih kao spužve, a moje zamisli pretaču u konkretne projekte EU-a zbog kojih je škola dobila i najviše državno priznanje. Unaprjeđenje nastave i projekte ne bih mogla ostvariti bez takvih učenika - kaže nam prof. Snježana i nastavlja: “Već dvije godine, zajedno s još šest nastavnika, vodeći sam nastavnik EU Code Week Teachersa za BiH. U pravilu, tijekom europskog tjedna kodiranja u školi provodimo razne aktivnosti koji imaju veze s programiranjem, matematikom, povezivanjem nekih među teza u BiH kroz kurikularan pristup. Prijavila sam svoju praksu u sklopu EC Code Weeka, prepoznali su u tome posebnost i kvalitetu te su je na svojoj službenoj stranici nominirali - objašnjava profesorica.

Escape Room

Prof. Damjanović napravila je zapravo Escape Room, vezu između Escape Rooma, financijske matematike i kodiranja, novost koja se tek od ove godine primjenjuje u nastavi.

- Silno sam sretna što je moja praksa prepoznata kao inovativna i dobra te što sam se našla među toliko inovativnih nastavnika, čime je praksa u mojoj školi potvrđena kao jedna od deset najboljih u BiH - kaže prof. Damjanović. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.