25. obljetnica OO HDZ BIH Livno

Pravo na hrvatski jezik, vjeru, opstanak i bolji život u BiH i na ovim prostorima

hdz
hdz
hdz
hdz
22.09.2015.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Sinoć je u Livnu svečano obilježena 25. obljetnica utemeljenja OO HDZ BiH Livno. Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim za slobodu hrvatskog naroda. Obilježavanje svečane obljetnice, nastavilo se u dvorani narodnog sveučilišta, gdje se okupio veliki broj članova i simpatizera HDZ BiH, utemeljitelja, te stranačkih dužnosnika. Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratio Mato Franjičević, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnos u Vijeću ministara BiH, prvi predsjednik OO HDZ BiH Livno. 
Franjičević se u svom govoru osvrnuo na prve dane organiziranja i stvaranja OO HDZ BiH u Livnu, te kazao: “Prihvatio sam poziv da se obratim povodom 25. obljetnice utemeljenja HDZ BiH Livno iz više razloga, možda najvažnija je činjenica da se radi o okrugloj obljetnici, o četvrt stoljeća. Po mom mišljenju, vrlo je jasna činjenica da su teme koje je OO HDZ BiH Livno otvarao tijekom devedesetih godina, dok je bio u inicijativi i neposredno nakon osnivačke skupštine, još uvijek vrlo aktualne, te da su neke od njih bile početničke, na neki način avangardne. O tomu nam vrlo jasno govori i ova činjenica da imamo vrlo respektabilno izaslanstvo na obilježavanju ove 25. obljetnice utemeljenja HDZ BiH Livno i da je na čelu tog izaslanstva, ja bih rekao konačno nakon dužeg vremena, legitimni predstavnik hrvatskog naroda na mjestu hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović. Mislim da to dovoljno govori da je uloga HDZ BiH Livno u proteklih dvadeset i pet godina visoko vrednovana“.
Predsjednik OO HDZ BiH Livno, Darinko Mihaljević, u svom obraćanju iznio je  kronologiju razvoja HDZ-a BiH u Livnu, za vrijeme ovih 25. godina, od utemeljenja do današnjeg dana. Također, odao je počast i priznanje svim onim koji su doprinijeli razvitku stranke, njezinom opstanku i dobrim rezultatima.
„Izuzetna mi je čast i osobno zadovoljstvo što vas sve danas mogu pozdraviti u ime livanjskog HDZ, koji je i tada a posebice danas za Hrvate Bosne i Hercegovine pa i Livnu, značio slobodu, pravo na hrvatski jezik, vjeru, opstanak i bolji život u BiH i na ovim prostorima“, istaknuo je u svom obraćanju, predsjednik OO HDZ BiH Livno Darinko Mihaljević.
Nazočnima se obratio i predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, koji je kazao: „Ako bi se povezale neke niti između prvog programa HDZ BiH i onoga što je danas programska orijentacija HDZ-a BiH, vidjet ćete da smo i dalje povezani sa onim utemeljiteljskim idejama i vizijom kako bi trebalo organizirati jednu političku opciju i trebalo voditi svoj narod. Tvrdim da u BiH nema organiziranije političke stranke, ne misleći samo na hrvatski narod čak mislim da ni u okruženju to nije puno bolje. Članica smo EPP-a, i taj smo iskorak napravili bez obzira što značili iskoraci te vrste vezivanja u institucije kao što je EPP i mnoge druge kojima se mi kroz svoje segmente organiziranja, mladež, zajednicu žena i svih drugih oblika organiziranja priključivamo. Da bi smo se uspjeli  nositi sa današnjim iskušenjima u zadnje dvije do tri godine smo se jasno opredjelili da u Predsjedništvu HDZ BiH moraju biti predstavnici utemeljitelja HDZ BiH kako bi ostala jedna vezana nit između njih i naše mladeži za koju sam siguran da će u narednih par godina potpuno preuzeti vođenje HDZ BiH“. 
Proslava četvrt stoljeća postojanja i rada HDZ BiH u Livnu, nastavila se zajedničkim druženjem domaćina i gostiju. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.