Dragan Lukač

Sutra potpisivanje sporazuma o suradnji SIPA-e i MUPRS-a

Sutra potpisivanje sporazuma o suradnji SIPA-e i MUPRS-a
28.12.2015.
u 14:15
Pogledaj originalni članak

Sporazum o suradnji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i Ministarstva unutarnjih poslova RS-a sutra bi trebalo da bude potpisan - najavio je danas ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Naveo je da su predstavnici SIPA-e pripremili sporazum za potpisivanje te pozdravio tu najavu, uz očekivanje dobre buduće suradnje policijskih struktura u BiH.

Ustvrdio je da je sporazum koji je potpisan prije deset godina "premašen“, a u dogovoru s direktorom SIPA-e Pericom Stanićem i ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem dogovoreno je da on bude dorađen.

Predstavnici SIPA-e su, kaže, poslali MUP-u RS-a svoju verziju sporazuma, za koju su u policiji RS-a utvrdili da je odgovarajuća te da je, u nekim segmentima, čak povoljnija za buduće odnose.

-Potpisali smo taj sporazum i dostavili SIPA-i, a onda je rečeno da sporazum treba da potpišu i druge policijske strukture, mada u prvom trenutku nismo razgovarali o tome da taj sporazum treba da potpiše i Federalni MUP, policija Brčko Distrikta ili neke županijske policije, ali mi nemamo ništa protiv toga - istakao je Lukač.

Izrazio je nadu da će taj sporazum doprinijeti dobroj suradnji svih policijskih agencija uz skladu sa zakonom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.