Dragan Lukač

Sutra potpisivanje sporazuma o suradnji SIPA-e i MUPRS-a

Lukač
28.12.2015.
u 14:15

Sporazum o suradnji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i Ministarstva unutarnjih poslova RS-a sutra bi trebalo da bude potpisan - najavio je danas ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Naveo je da su predstavnici SIPA-e pripremili sporazum za potpisivanje te pozdravio tu najavu, uz očekivanje dobre buduće suradnje policijskih struktura u BiH.

Ustvrdio je da je sporazum koji je potpisan prije deset godina "premašen“, a u dogovoru s direktorom SIPA-e Pericom Stanićem i ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem dogovoreno je da on bude dorađen.

Predstavnici SIPA-e su, kaže, poslali MUP-u RS-a svoju verziju sporazuma, za koju su u policiji RS-a utvrdili da je odgovarajuća te da je, u nekim segmentima, čak povoljnija za buduće odnose.

-Potpisali smo taj sporazum i dostavili SIPA-i, a onda je rečeno da sporazum treba da potpišu i druge policijske strukture, mada u prvom trenutku nismo razgovarali o tome da taj sporazum treba da potpiše i Federalni MUP, policija Brčko Distrikta ili neke županijske policije, ali mi nemamo ništa protiv toga - istakao je Lukač.

Izrazio je nadu da će taj sporazum doprinijeti dobroj suradnji svih policijskih agencija uz skladu sa zakonom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?