I MALI IZRAZI LJUBAVI...

Studija otkrila što je sve potrebno za uspješan brak: 'Zajednički odmor i svađa bar dva puta mjesečno'

Foto: Thinkstock
Studija otkrila što je sve potrebno za uspješan brak: 'Zajednički odmor i svađa bar dva puta mjesečno'
14.02.2022.
u 20:37
Sretni su parovi gdje se svatko bavi i vlastitim hobijima i interesima, koji svojoj drugoj polovici dopuštaju da ih vidi i u najgorim izdanjima i oni koji se međusobno šale i glupiraju, kaže studija.
Pogledaj originalni članak

Prema istraživanju, recept za savršen brak uključuje nekoliko smislenih razgovora, par dugih zajedničkih šetnji i barem dvije velike svađe svaki mjesec. Tako je bar pokazala studija na 2.000 sretno oženjenih žena i muškaraca koji kažu da osim navedenog, sreći u braku pridonose i redoviti zajednički odmori i redovito maženje i seks...

Studija je provedena da se otkrije koji su sve elementi ključni za sretan brak – a rezultati kažu da su sretni parovi koji se i u braku nastave baviti i vlastitim hobijima i interesima, koji svojoj drugoj polovici dopuštaju da ih vidi i u njihovim najgorim izdanjima, te oni koji se međusobno šale i glupiraju.

Uz to, sreći u braku, kaže studija, dopridonosi i međusobno žaljenje na posao i druge obaveze, te međusobno iskazivanje poštovanja. - Mnogi parovi kažu da su si međusobno bliži nakon romantičnog vikenda u kojem nitko ne mora obavljati svoje svakodnevne poslove - rekao je za Mirror voditelj istraživanja Simon Thompson i dodao da je uz zajednički odmor za kvalitetan odnos potreban i 'miks humora, privrženosti, razumijevanja i interesa'.

Više od sedamdeset posto ispitanika slaže se tako da zajedničko provođenje vremena može pomoći da se prisjete zašto se vole, a 36 posto je zadovoljno i manjim gestama; poput zajedničkog izlaska na večeru s vremena na vrijeme. Ipak, definicija romantike nije za svakog ista pa četiri od deset anketiranih cijeni i svakodnevne male geste svojih supružnika; pa romantičnim smatraju i bacanje smeća ili pražnjenje perilice.

Ključne komponente za sretan brak:

- Provesti kvalitetno vrijeme zajedno

- Paziti se međusobno kad su bolesni

- Osjećaj da možeš biti potpuno svoj

- Pustite partnera da se bavi vlastitim hobijima i interesima

- Vidjeti ga u najgorem i najboljem izdanju

- Redovito se maziti i ljubiti

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.