Europa u Mostaru:

Stari Most u bojama Europske unije

Foto: FENA
Stari Most u bojama Europske unije
09.05.2016.
u 22:29
Pogledaj originalni članak

U povodu 9. svibnja koji se obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe, večeras je u organizaciji mostarskog Centra za mir i multietničku suradnju na Starom mostu u Mostaru upriličen prigodan program.

Uz vatromet je, s UNESCO-vog spomenika u bojama Europske unije, svijetu poslana jasna poruka da je grad na Neretvi dio Europe, javlja Anadolu Agency (AA).  Predsjednik upravnog odbora Centra za mir i multietničku suradnju, Alija Behram, je naglasio da Mostar pripada Europi, a prigodnim programom povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe, iz Mostara je ta poruka i simbolično poslana svijetu.

"Htjeli smo da u ime svih nas sa Starog mosta poruku mira šalje naša mladost, jer poruke mladosti su najvažnije i najjače", kazao je Bebram za Anadolu Agency (AA).

Stari most u Mostaru večeras je osvijetljen bojama Europske unije otkuda su se u daljine noći razlijevale melodije "Ode radosti", koju je na žicama violine vješto izvela učenica muzičke škole iz Mostara, Lejla Šoše, veličajući nesvakidašnji prozor u UNESCO-voj zaštićenoj zoni stare gradske jezgre Mostara.

"Iznimna mi je čast što ovakvu poruku mira šaljemo iz Mostara i što ja sa Starog mosta mogu poslati 'Odu radosti' čitavom svijetu", kazala je mlada glazbenica za AA.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.