potpisan sporazum

Srbija ustupila BiH softver za evidenciju i upravljanje u zatvorskom sustavu

Srbija ustupila BiH softver za evidenciju i upravljanje u zatvorskom sustavu
08.07.2017.
u 11:15
Pogledaj originalni članak

Ministrica pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravde BiH Josip Grubeša jučer su u prostorijama Državnog zatvora u Istočnom Sarajevu potpisali Protokol o ustupanju softvera s ciljem razvoja informacijskog sustava za potrebe Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija na razini BiH, javlja Fena. 

Ministarstvo pravde Srbije protokolom ustupa Ministarstvu pravde BiH vremenski neograničeno pravo korištenja aplikacije za praćenje životnog ciklusa zatvorenika radi uspostave spomenutog informacijskog sustava. 

Grubeša je zahvalio na podršci i ukazanom prijateljstvu, te dodao da ta gesta kolega iz Srbije mnogo znači za Bosnu i Hercegovinu.

Istaknuo je da je potpisivanjem Protokola Ministarstvo pravde BiH, ne samo uštedilo novac u proračunu, nego je stvorilo preduvjete za adekvatan tretman kada je riječ o izvršenju kaznenih sankcija u BiH.

Ministrica Kuburović je navela da je posjet zatvoru u Vojkovićima jedan od načina realizacije Protokola suradnje koji su dva ministarstva potpisala još 2006.

Naglasila je da je jedan od prioriteta Vlade Srbije očuvanje regionalne stabilnosti i unaprjeđenje regionalne suradnje, a BiH je jedan od glavnih partnera na tom putu.

- Potpisivanjem Protokola o ustupanju softvera omogućili smo Ministarstvu pravde BiH da imaju adekvatnu evidenciju i upravljanje u zatvorskom sustavu. Ovaj softver prije svega omogućava da kazneno-popravni zavodi imaju jedinstvenu evidenciju koja je centralizirana i koja omogućava povezivanje s različitim organima, prije svega sa sudovima, tužiteljstvima i policijskim upravama - rekla je Kuburović te dodala kako danas u Srbiji taj sustav ima evidenciju za više od 10.000 osoba koje su uhićene i 50.000 bivših osuđenika.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.