započelo otkup

Socijalno ugroženima krumpir će se dostavljati na kućnu adresu

Socijalno ugroženima krumpir će se dostavljati na kućnu adresu
24.03.2022.
u 20:40
Ministarstvo gospodarstva SŽ-a započelo otkup poljoprivrednih viškova, krumpir 1 KM po kilogramu
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo gospodarstva Sarajevske županije počelo je s otkupom i preuzimanjem tržišnih viškova merkantilnog krumpira od poljoprivrednih proizvođača koji su u sustavu poticaja, prenosi agroklub.ba. Ova inicijativa nastavak je prošlogodišnje akcije i podrazumijeva sve viškove koje su prijavili proizvođači, i to po cijeni od jedne KM po kilogramu krumpira.

- Ove godine inicirali smo i povećanje iznosa namijenjenih sredstava za otkup ovih proizvoda te je u odnosu na prethodnu godinu veći za 0,40 KM po kilogramu s obzirom na to da su aktualna poskupljenja i troškovi poljoprivrednika povećani, ovo je još jedan od načina da im se iziđe u susret - naveo je ministar gospodarstva SŽ-a Adnan Delić. Već najesen Ministarstvo će otkupiti tržišne viškove iz proljetne sjetve 2022. Kako je navedeno na Facebook stranici ministra Adnana Delića, socijalno ugroženim pojedincima određene količine krumpira dostavljat će se na kućnu adresu.

- Ministarstvo gospodarstva SŽ-a uputit će inicijativu Vladi SŽ-a da se dodatno otkupe svi poljoprivredni proizvodi koji budu tržišni viškovi. Osim povrtnih kultura, bit će riječi i o žitu. U suradnji s Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice, prve količine isporučit ćemo javnim kuhinjama te pojedinačno na kućne adrese kako bi u ovim teškim vremenima pomogli ljudima - navodi se na Facebooku. Džemil Herić, poljoprivredni proizvođač s Nišićke visoravni na području Ilijaša koji se bavi proizvodnjom krumpira i žitarica te tovom junadi, kazao je da mu ovaj projekt puno znači. Prvoga dana prodao je oko 25 tona krumpira po otkupnoj cijeni od 1 KM po kg.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.