Snažno nevrijeme zahvatilo istok Hrvatske: Poplavljeno je sve

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Snažno nevrijeme zahvatilo istok Hrvatske: Poplavljeno je sve
27.05.2023.
u 18:38
Pogledaj originalni članak

Iako je cijelog dana bilo uglavnom sunčano, kako su prognostičari najavili, na istoku zemlje moglo bi biti i jačih pljuskova s grmljavinom. Dio Požeštine, šire područje grada Požege pogodilo je nevrijeme. Petnaestak minuta padala je jaka kiša praćena ledom koji je bio veličine lješnjaka. Voćnjaci i ratarske površine pretrpjele su štete, javlja Pozega.eu.

Kako javlja 24sata kiša koja je u subotu u poslijepodnevnim satima padala u Gunjavcima u Brodsko-posavskoj županiji napravila je kaos.  - Poplavljeno je sve, od kuća, podruma, dvorišta, vrta - kazao je čitatelj. Kolika je šteta nastala u poplavi moći će se procijeniti tek naknadno. - Vjerojatno je u donjem selu Ađamovci još veći kaos jer ovdje sve klizi - komentira čitatelj.

Pretežno sunčano, osobito duž obale, bit će u nedjelju. Uz jači razvoj oblaka u Slavoniji, gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije lokalno pljusak i grmljavina, uglavnom poslijepodne. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, na Jadranu umjerena bura, pod Velebitom ujutro još može biti olujnih udara, a od sredine dana umjeren sjeverozapadnjak, duž obale i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na moru između 16 i 21, a najviša dnevna od 23 do 28 °C, u gorju malo niža.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.