NEODOLJIVE ČOKOLADNE KOCKE

Sitni kolači koje možete da služite u svim prilikama, a pojedu se u jednom zalogaju

Sitni kolači koje možete da služite u svim prilikama, a pojedu se u jednom zalogaju
27.11.2021.
u 16:02
Pogledaj originalni članak

Idealni sitni slavski kolači su odlični za sve prilike, ne samo za slave. Pogotovo ako su čokoladni, jer ne postoji osoba koja ih ne voli. Priprema čokoladne kore nije zahtevna i ne morate da budete iskusna domaćica kako bi vam kolač uspeo. A tek kremasti čokoladni fil daje pečat celom kolaču. 

Sastojci:

30 g crne čokolade

50 g putera

2 žumanca

95 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

70 ml mleka

20 g vode

70 g brašna za kolače

30 g kakao praha

5 g praška za pecivo

2 belanca

Za fil:

130 ml slatke pavlake 

40 g tamne čokolade

10 g šećera

Priprema:

Žumanca umutite sa šećerom (25 g), pa dodajte mleko, vodu i vanilu. Otopite čokoladu sa puterom. Postepeno sipajte u smesu sa žumancima i mešajte sve vreme. U tu smesu dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite. Belanca umutite sa šećerom (70 g) u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano promešajte. Sipajte u kalup obložen pek papirom. Malo lupite kalup da se smesa lepo rasporedi. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom (30 ml), a ostatak (100 ml) umutite sa šećerom. Pomešajte obe smese i premažite ispečenu koru. Pospite kakao prahom. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.