Novo rukovodstvo GP-a uvodi red

SFOR htio spriječiti smjene u GP-u BiH

Foto: ''
SFOR htio spriječiti smjene u GP-u BiH
21.09.2014.
u 09:46
Nakon neuspjele intervencije SFOR-a načelnica Aljić poslala SMS ravnatelju Zoranu Galiću
Pogledaj originalni članak

Nepravilnosti otkrivene u Središnjem istražnom uredu Granične policije BiH, zbog čega je smijenjen veći broj policijskih službenika, izazvale su brojne reakcije, a novo rukovodstvo Granične policije već u samom početku inspekcijskih nadzora susrelo se s određenim pritiscima. Naime, kako doznajemo iz Granične policije BiH, pripadnici SFOR-a su ubrzo nakon početka inspekcijskog nadzora stigli u nenajavljen posjet novom menadžmentu ove policijske agencije na čelu sa Zoranom Galićem. Pripadnici slovenskog kontingenta SFOR-a su tom prilikom od novog rukovodstva tražili da poštedi sankcija načelnicu Središnjeg istražnog ureda Amru Aljić.

Načelnica smijenjena

Predstavnici menadžmenta su pripadnike SFOR-a saslušali i ispratili, a ubrzo potom smijenili načelnicu za koju je tražena pošteda. Naime, novo rukovodstvo GP je odlučno u svom cilju da ovu policijsku agenciju, odnosno njeno djelovanje, dovede u zakonske okvire te ističu kako neće podleći nikakvim pritiscima. Nakon neuspjele intervencije SFOR-a, sama načelnica Aljić je poslala SMS ravnatelju Granične policije Zoranu Galiću u kojoj je navela da su događaji u Središnjem istražnom uredu ustvari posljedica istrage koja se vodi na jugu zemlje i da zbog te istrage ona treba biti sklonjena s mjesta načelnice spomenutog ureda. Galić je potom o sadržaju SMS-a, koji mu je poslala tadašnja načelnica Aljić, upoznao kolegij Granične policije zahtijevajući da se o svemu upozna i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine i da se detaljno ispitaju i istraže navodi načelnice Aljić.

Ukradeni golf

Na tom istom kolegiju Galić je postavio pitanje je li itko procesuiran i pozvan na odgovornost u slučaju od prije tri godine kada je ukraden službeni automobil (golf) Središnjeg istražnog ureda u kojemu se nalazila oprema za presretanje i prisluškivanje telefonskih razgovora. Nakon što je od sudionika kolegija dobio negativan odgovor, Galić je kazao kako će u tom slučaju netko morati odgovarati. Podsjetimo, istragom koju je naložio ravnatelj GP-a Zoran Galić u proteklih par dana u uredima Granične policije pronađena su tri nelegalna uređaja za prisluškivanje telefonskih razgovora za koja nitko ne zna kada su i iz kojih razloga unesena u ovu zgradu. Da stvar bude gora, uređaji se nisu nalazili u posebnoj prostoriji namijenjenoj za te svrhe koja je pod stalnim videonadzorom, nego su isti pronađeni u uredima određenih policijskih službenika. Prilikom inspekcijskog nadzora, određeni policijski službenici zatečeni su kako uništavaju određene transkripte razgovora, što je također mimo zakona. Istraga u ovom slučaju je još uvijek u tijeku, a po okončanju iste će biti poznato koliko će policijskih službenika biti suspendirano. Za sada su svi djelatnici Središnjeg istražnog ureda smijenjeni sa svojih pozicija te prebačeni na druge.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
kankankan
15:31 21.09.2014.

Lopov do lopova! Pvezani sa mafijom , sve to treba na bandere!

MA
mate45
22:14 21.09.2014.

Bojim se da ovog vrijednog i nadasve poštenog gos. Galića ne snađe sudbina Leutara.