Ministar zdravlja RS

Šeranić: Uvijek se razmišlja o uvođenju novih mjera

Šeranić: Uvijek se razmišlja o uvođenju novih mjera
15.10.2020.
u 20:46
Pogledaj originalni članak

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić smatra kako su privatna okupljanja i neodgovorni pojedinci doveli do pogoršanja epidemiološke situacije i trocifrenih brojeva novozaraženih na dnevnoj razini. Šeranić je rekao za BHRT kako se uvijek razmišlja o uvođenju novih mjera, u slučaju da se epidemiološka situacija dodatno pogorša.

"Svakako da se razmišlja. Pratite epidemiološku situaciju, vidite u kojem pravcu ćete oganizirati sustav preventivnih mjera i naravno da te mjere mogu biti samo u skladu s onim mjerama koje smo prethodno imali. To je uvijek na stolu. Ako pogledate samo okružje onda možete vidjeti kako su zemlje kao što su Slovačka, Češka, kao što je Francuska s proglašenjem izvanrednog stanja. Ne govorim da ćemo mi proglašavati izvanredno stanje, ali govorim kako zemlje pristupaju shodno svojoj situaciji, tako da je to uvijek na stolu u Institutu", rekao je ministar. 

"Međutim, ono što jeste strategija prema kojoj smo se odredili jeste da pratimo lokalnu zajednicu pojedinačno u smislu broja osoba koja su zaražene koronavirusom i na osnovu toga djelujemo prema samim lokalnim zajednicama", rekao je Šeranić i napomenuo kako su lokalne zajednice prema odluci Republičkog stožera dužne donieti restriktivnije mjere ukoliko se primijeti povećanje broja osoba zaraženih koronavirusom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.