Ministar zdravlja RS

Šeranić: Uvijek se razmišlja o uvođenju novih mjera

15.10.2020.
u 20:46

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić smatra kako su privatna okupljanja i neodgovorni pojedinci doveli do pogoršanja epidemiološke situacije i trocifrenih brojeva novozaraženih na dnevnoj razini. Šeranić je rekao za BHRT kako se uvijek razmišlja o uvođenju novih mjera, u slučaju da se epidemiološka situacija dodatno pogorša.

"Svakako da se razmišlja. Pratite epidemiološku situaciju, vidite u kojem pravcu ćete oganizirati sustav preventivnih mjera i naravno da te mjere mogu biti samo u skladu s onim mjerama koje smo prethodno imali. To je uvijek na stolu. Ako pogledate samo okružje onda možete vidjeti kako su zemlje kao što su Slovačka, Češka, kao što je Francuska s proglašenjem izvanrednog stanja. Ne govorim da ćemo mi proglašavati izvanredno stanje, ali govorim kako zemlje pristupaju shodno svojoj situaciji, tako da je to uvijek na stolu u Institutu", rekao je ministar. 

"Međutim, ono što jeste strategija prema kojoj smo se odredili jeste da pratimo lokalnu zajednicu pojedinačno u smislu broja osoba koja su zaražene koronavirusom i na osnovu toga djelujemo prema samim lokalnim zajednicama", rekao je Šeranić i napomenuo kako su lokalne zajednice prema odluci Republičkog stožera dužne donieti restriktivnije mjere ukoliko se primijeti povećanje broja osoba zaraženih koronavirusom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije