nakon niza pregovora

SDA, HDZ BiH, S BIH, A-SDA i jedan samostalnih zastupnik formirali većina u ZDŽ

Foto: Klix
SDA, HDZ BiH, S BIH, A-SDA i jedan samostalnih zastupnik formirali većina u ZDŽ
31.01.2019.
u 12:43
Pogledaj originalni članak

Političke stranke SDA, HDZ BiH, S BIH, A-SDA i jedan samostalnih zastupnik, nakon niza pregovora, potpisali su  dokument "Programski principi djelovanja na području Zeničko-dobojskoj županiji za razdoblje 2018.-2022. godina", čime je formirana skupštinska većina sa 18 od 35 zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojske županije, javlja Zeda.  

Dokument sadrži 22 principa zajedničkog djelovanja, koji su sažeti u četiri poglavlja, kontinuitet stabilizacije ZDŽ, odlučna borba protiv korupcije i nepotizma, zapošljavanje i podrška gospodarstvu te efikasno djelovanje u svim sektorima važnim za život građana ove županije. 
 
Zastupnici su također potpisali akt kojim se rukovodstvo Skupštine ZDŽ obavještava da je formirana nova skupštinska većina u Zeničko-dobojskoj županiji, a posebnim dokumentom zatraženo je održavanje Kluba Bošnjaka. 

Nakon potpisivanja ovog koalicijskog sporazuma slijede konkretne aktivnosti na formiranju vlasti u Zeničko-dobojskoj županiji, prije svega rekonstrukcija rukovodstva Skupštine i izbor skupštinskih radnih tijela, izbor izaslanika u Dom naroda FBiH, kandidiranje mandatara i izbor nove Vlade Zeničko-dobojske županije, nova skupštinska većina očekuje da će planirane aktivnosti provesti se ubrzanom dinamikom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.