Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

SDA, HDZ BiH, S BIH, A-SDA i jedan samostalnih zastupnik formirali većina u ZDŽ

31. siječnja 2019. u 12:43 0 komentara 522 prikaza
Foto: Klix

Političke stranke SDA, HDZ BiH, S BIH, A-SDA i jedan samostalnih zastupnik, nakon niza pregovora, potpisali su  dokument "Programski principi djelovanja na području Zeničko-dobojskoj županiji za razdoblje 2018.-2022. godina", čime je formirana skupštinska većina sa 18 od 35 zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojske županije, javlja Zeda.  

Dokument sadrži 22 principa zajedničkog djelovanja, koji su sažeti u četiri poglavlja, kontinuitet stabilizacije ZDŽ, odlučna borba protiv korupcije i nepotizma, zapošljavanje i podrška gospodarstvu te efikasno djelovanje u svim sektorima važnim za život građana ove županije. 
 
Zastupnici su također potpisali akt kojim se rukovodstvo Skupštine ZDŽ obavještava da je formirana nova skupštinska većina u Zeničko-dobojskoj županiji, a posebnim dokumentom zatraženo je održavanje Kluba Bošnjaka. 

Nakon potpisivanja ovog koalicijskog sporazuma slijede konkretne aktivnosti na formiranju vlasti u Zeničko-dobojskoj županiji, prije svega rekonstrukcija rukovodstva Skupštine i izbor skupštinskih radnih tijela, izbor izaslanika u Dom naroda FBiH, kandidiranje mandatara i izbor nove Vlade Zeničko-dobojske županije, nova skupštinska većina očekuje da će planirane aktivnosti provesti se ubrzanom dinamikom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.