Ispovijest

Sarajka oboljela od karcinoma: Bolest je samo jedno iskušenje, ako ste bolesni ne znači da manje vrijedite

Foto: Facebook
Sarajka oboljela od karcinoma: Bolest je samo jedno iskušenje, ako ste bolesni ne znači da manje vrijedite
11.11.2017.
u 07:31
Rak obuzima naše tijelo, ali ne smijemo dozvoliti da uzme i naš duh, kaže Arnela oboljela od raka
Pogledaj originalni članak

Doznati da bolujete od raka nikada nije jednostavno, međutim, Sarajka Arnela Lončar se pozitivnim stavom odlučila boriti protiv te opake bolesti.

Dvedesetsedmogodišnjakinja je saznala da boluje od raka prije dva mjeseca i od tada se trudi svojim primjerom motivirati sve one koji prolaze kroz isto, a ljudima u istoj situaciji kao ona barem malo olakšati dane pozitivnim stavom. 

- Prije više od dva mjeseca otkrila sam nešto na desnoj dojci. Vrlo mala, gotovo neprimjetna točkica. Obzirom da zaista vodim računa o svom zdravlju odmah sam se obratila doktoru obiteljske medicine, koji mi je rekao, obzirom na moje godine i da nemam genetske predispozicije za oboljenje, da je u pitanju žlijezda koju ima gotovo svaka žena. Preporuka liječnika je bila da za svaki slučaj uradim ultrazvuk dojke. Da biste dobili termin za snimanje ultrazvuka dojke morate čekati dva mjeseca. To je bio slučaj sa mnom. Nisam čekala taj termin, privatno sam otišla doktoru, i već na prvom pregledu, doktor Vernes Begović je odmah posumnjao da se radi o zloćudnom tumoru. Obzirom da nisam mogla vjerovati, sutradan sam otišla i kod doktorice Melike Klančević, koja mi je nažalost samo potvrdila dijagnozu. I tu kreće moja priča - rekla je za Source portal Arnela Lončar.

Arnela je majka dvogodišnje djevojčice koja je bila njena prva misao kada je saznala za oboljenje.

- Obzirom da sam majka dvogodišnje djevojčice, prvo sam pomislila na nju, i rekla sam sebi da neću dozvoliti da njeno djetinjstvo ispašta zbog mog trenutnog stanja. Sve će ovo proći, ali njene godine neću moći vratiti, sada treba imati aktivnosti i svakodnevnicu kao i svako drugo dijete. Potrudit ću se i da ne osjeti da je došlo do nekih promjena, jer ovog puta sreća je na mojoj strani, ona ne zna što je rak i kakve posljedice mogu biti. I hvala ti Bože na tome - rekla je Arnela. 

U cijeloj priči najteže joj je palo to što je znala, da onog trenutka kada kaže da je oboljela od te tako ružne, podmukle bolesti, će rastužiti njoj drage ljude, obitelj i prijatelje.

- Pitam vas, kako reći, jednom roditelju koji bi sve dao i učinio za svoje dijete, da njihova mezimica, princeza, maza, dvadesetsedmogodišnja, u njihovim očima još uvijek djevojčica, boluje od raka. Teško je vjerujte mi - iskrena je Arnela.

Na osnovu svih pretraga koje je uradila na kliničkom centru, ustanovljeno je da je u pitanju maligni tumor, koji je narastao 3 centimetra i šest milimetara.

- Trenutno čekam konzilij liječnika, koji će odrediti kada će biti operacija i koja terapija će se primjenjivati - rekla je Arnela Lončar.

Njena okolina je bila u šoku kada je saznala da Arnela boluje od raka i svi su se nadali sve do nalaza biopsije da je u pitanju neka pogreška, prenosi Blic.rs. 

- Nažalost, ispostavilo se da je sve ovo surova realnost koja se trenutno događa meni,  ja sam se pomirila s njom i uopće me nije strah onoga što dolazi. Imam veliku podršku svog supruga, obitelji i prijatelja - rekla je Arnela i dodala:

- Bolest je samo jedno iskušenje, ne znači ako ste bolesni da ste i manje vrijedni, i da samom spoznajom prestajete biti sve ono što ste bili do tada. Ja sam majka, supruga, kćerka, sestra, rodica, prijateljica i žena koja voli i živi život. Bolest ne pita za godine i više nema pravila, žene moraju biti svjesne i voditi računa o svom zdravlju. Rak obuzima naše tijelo, ali zaista ne smijemo dozvoliti da uzme i naš duh. Mi sami odlučujemo o tome. Dođe kao nepozvan gost u naše tijelo, a nitko od nas ne voli takvu vrstu gostiju, i baš tako se i trebamo ponašati prema njemu, ignorirati i jedva čekati da ode. A dok ne ode vi se smijte, ljubite, volite, uživajte u svemu što vam život pruža, a kada ode onda sve ovo puta dva - kaže Arnela koja je zahvalna Bogu na svemu što joj je dao i što ima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.