Sefićev odvjetnik

Sanjin se kaje zbog svega i u teškom je psihičkom stanju

Sanjin se kaje zbog svega i u teškom je psihičkom stanju
13.10.2016.
u 19:48
Pogledaj originalni članak

Sanjin Sefić uhićen je sinoć u Novom Sadu, a njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Dejan Koprić u izjavi za Avaz.ba tvrdi drugačije.

Naime, Sud u Novom Sadu dodijelio je Sefiću odvjetnika po službenoj dužnosti, koji je u razgovoru za Avaz.ba otkrio detalje uhićenja, odnosno, kako tvrdi Koprić, predaje.

"Sanjin Sefić se predao policiji, te nije uhićen. On je na željezničkoj stanici u Novom Sadu pitao građane gdje se nalazi najbliža policijska stanica. Tu su, igrom slučaja, bili policajci u civilu, koji su ga sproveli u policijsku stanicu. To su njegove riječi i ja nemam razloga da mu ne vjerujem", kaže za Avaz.ba Dejan Koprić, odvjetnik osmnjičenog za ubojstvo.

Koprić je napomenuo kako se Sefić nalazi u veoma teškom psihičkom stanju.

"Razgovarao sam s njim i on je izrazio svoje kajanje zbog svega. Na njemu se  vidi da se nalazi u jako teškom, da ne kažem kritičnom stanju zbog svega što se dogodilo".

Međutim, Koprić napominje da njegovo mišljenje o stanju Sanjina Sefića ne igra nikakvu pravnu ulogu.

"Vidite, ja neću njega braniti kazneno. Sud u Novom Sadu neće odlučivati o krivici, već o izručenju. Moje je samo da vam prenesem u kakvom se stanju osumnjičeni trenutno nalazi", dodao je.

Na upit kad se  može očekivati izručenje Sefića Bosni i Hercegovini, Koprić je rekao kako, u skladu s informacijama s kojima on raspolaže,  nema smetnji za njegovo izručenje Bosni i Hercegovini.

- Sefić nema kaznenog djela u Srbiji, niti ima prijavljeno prebivalište, tako da tu nema osnova da ostane u Srbiji", kazao je Koprić, ali potom napomenuo:

"Izručenje će biti procedura koja mora ići po zakonu. Sada se nalazimo u fazi dostavljanja prateće dokumentacije iz Bosne i Hercegovine, bez koje neće moći biti moguće izvršiti izručenje. Moram napomenuti da je pred nama pravni proces u kojem komuniciraju ministarstva Srbije i Bosne i Hercegovine i da to neće ići tako brzo. U ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne može reći kada će izručenje biti izvršeno", zaključio je razgovor za Avaz.ba odvjetnik Koprić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.