Opasno je

Sami radite sredstva za čišćenje? Ova dva sastojka nikada nemojte miješati, može doći do ozbiljnih posljedica

Sami radite sredstva za čišćenje? Ova dva sastojka nikada nemojte miješati, može doći do ozbiljnih posljedica
04.09.2020.
u 15:48
Pogledaj originalni članak

Stručnjaci iz tvrtke Choice upozorili su da se dva sastojka, koja se inače jako puno koriste u čišćenju, nikada ne miješaju zajedno. Riječ je o izbjeljivaču i octu - zajedno mogu stvoriti otrovni plin klor, a udisanje može dovesti do kašlja, problema s disanjem, alergijskih reakcija ili, u najgorem slučaju, teških kemijskih opeklina.

Stručnjaci za čišćenje godinama upozoravaju da će dodavanje bilo koje kiseline u izbjeljivač stvoriti otrovnu klornu paru, a ljudi se često odlučuju na taj potez u očaju da uklone teške mrlje ili gljivice.

Ako ste se, pak, susreli s plijesni u domu i želite je ukloniti, stručnjaci savjetuju da prvo procijenite površinu na kojoj se ona nalazi. Kada je u pitanju tekstil ili namještaj vrlo je velika vjerojatnost da ćete to morati baciti, tvrde, ali ako je riječ o fugama u kupaonici onda preporučuju da napravite otopinu od 80 posto octa i 20 posto vode. Koristite krpu od mikrovlakana i ispirite ju u različitim posudama nakon svakog uklanjanja kako ne bi došlo do unakrsne kontaminacije, prenosi Daily Mail.

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.