oduševit će vas

Recept poznate kuharice za čarobnu čokoladnu tortu kojoj ne trebaju mlijeko, jaja ni maslac

Recept poznate kuharice za čarobnu čokoladnu tortu kojoj ne trebaju mlijeko, jaja ni maslac
26.03.2020.
u 08:25
Vrlo jednostavna i brza čokoladna torta kojoj su potrebni samo suhi sastojci, a oduševila je ljude.
Pogledaj originalni članak

Ovih dana mnogi razmišljamo kakva bismo jela mogli isprobati, a da pritom i 'štedimo' namirnice. Ovo je pravo vrijeme da počastite sebe i svoje ukućane s nečim slatkim, odlična ideja je ‘čarobna’ torta kojoj nisu potrebni jaja, mlijeko ni maslac, prenosi metro.co.uk.

Ova torta od sastojaka koja se nalaze u gotovo svakom kućanstvu, a  potrebni su brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, ulje, voda, šećer i kakao prah, ako želite čokoladnu verziju.



 

 

Kako biste napravili ovu tortu, prvo u posudi pomiješajte sve suhe proizvode. Zatim, polako dodajte sve tekuće proizvode te polagano miješajte smjesu kako bi izbjegli zgrušavanje i grudice u smjesi. Također, možete dodati namirnice koje već imate kod kuće, poput orašastih plodova, komadića čokolade te smrznutog ili svježeg voća. Tortu pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijevih te prije vađenja provjerite drvenim štapićem. 

Možete je ukrasiti šećerom u prahu ili preliti otopljenom čokoladom za malo više slatkog i kremastog ukusa te ste spremni za posluživanje i uživanje u odličnoj i brzinskoj čokoladnoj torti. Recept za tortu objavila je Andrea Soranidis, poznata kuharica koja je već objavila puno odličnih recepata, poput recepta za tortu od Nutelle koja je zavladala internetom i oduševila ljude. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.