omiljeno jelo mnogih

Recept: Piletina s kikirikijem i rižom

Recept: Piletina s kikirikijem i rižom
22.08.2021.
u 14:45
Pogledaj originalni članak

Ljubitelji egzotike i neobičnih kombinacija obožavat će ovo omiljeno jelo kineske kuhinje. 

Sastojci:

(za 2 osobe)

– 250 g pilećih filea

– 100 g poriluka

– 100 g očišćenog, neprženog kikirikija

– 1 žlica nasjeckane ljute papričice

– 100 ml ulja

– 2 žlice gustina

– 50 ml soja umaka

– 2 češnja češnjaka

– 1 žličica đumbira

– 100 ml vode

– 50 ml bijelog vina

– 1 žličica suhog biljnog začina

Priprema:

Pileće filee operite, osušite, narežite na kockice i pospite 1 žlicom gustina.

Poriluk narežite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode, a zatim nasjeckajt češnjak.

Na zagrijanom ulju kratko prepecite kikiriki, pa ga izvadite i stavite na tanjur.

Na istoj masnoći pecite piletinu oko 10 minuta, pa je također izvadite i stavite na tanjur. Na istoj masnoći prepecite ljutu papričicu i poriluk.

Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomiješajte s porilukom.

Razmutite s malo vode preostalu količinu gustina, dakle jednu žlicu, dodajte bijeli luk, soja sos, đumbir, vino i suhi biljni začin.

Ovom mješavinom zalijte prepečenu piletinu i sve još kratko prokuhajte.

Piletinu s kikirikijem poslužite s kuhanom rižom.

Dobar tek!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.