Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Recept: Piletina s kikirikijem i rižom

22. kolovoza 2021. u 14:45 0 komentara 39 prikaza

Ljubitelji egzotike i neobičnih kombinacija obožavat će ovo omiljeno jelo kineske kuhinje. 

Sastojci:

(za 2 osobe)

– 250 g pilećih filea

– 100 g poriluka

– 100 g očišćenog, neprženog kikirikija

– 1 žlica nasjeckane ljute papričice

– 100 ml ulja

– 2 žlice gustina

– 50 ml soja umaka

– 2 češnja češnjaka

– 1 žličica đumbira

– 100 ml vode

– 50 ml bijelog vina

– 1 žličica suhog biljnog začina

Priprema:

Pileće filee operite, osušite, narežite na kockice i pospite 1 žlicom gustina.

Poriluk narežite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode, a zatim nasjeckajt češnjak.

Na zagrijanom ulju kratko prepecite kikiriki, pa ga izvadite i stavite na tanjur.

Na istoj masnoći pecite piletinu oko 10 minuta, pa je također izvadite i stavite na tanjur. Na istoj masnoći prepecite ljutu papričicu i poriluk.

Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomiješajte s porilukom.

Razmutite s malo vode preostalu količinu gustina, dakle jednu žlicu, dodajte bijeli luk, soja sos, đumbir, vino i suhi biljni začin.

Ovom mješavinom zalijte prepečenu piletinu i sve još kratko prokuhajte.

Piletinu s kikirikijem poslužite s kuhanom rižom.

Dobar tek!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.