Brčko

Radovi na projektu izgradnje obilaznice u fazi su mirovanja

Radovi na projektu izgradnje obilaznice u fazi su mirovanja
11.02.2016.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Projekt izgradnje obilaznice oko Brčkog trenutačno je u fazi mirovanja jer vremenski uvjeti onemogućavaju izvođenje određenih operativno-građevinskih radova na terenu, izjavio je zamjenik direktora za stručno-tehničke poslove u Javnom poduzeću Putevi Brčko Rizo Čivić.

Čivić je naveo kako se u ovome razdoblju, u skladu s povoljnim vremenskim uvjetima, obavljaju određeni elektroradovi, kao što je prelaganje i premještanje niskonaponskih vodova na područjima nekoliko brčanskih mjesnih zajednica, te probno ispitivanje stupova za nosače mostova.

- Najviše posla se trenutačno obavlja u laboratorijima gdje se obavljaju testna ispitivanja nasipnog materijala, tla nasipa, betona, kao i sva druga ispitivanja predviđena suvremenim sustavom gradnje ovakvih prometnica, kao što je obilaznica, kaže zamjenik direktora za stručno-tehničke poslove u Javnom poduzeću Putevi Brčko Rizo Čivić.

On naglašava kako su sve ove aktivnosti predviđene projektom izgradnje obilaznice oko Brčkog i u svrhu neometanog nastavka ostalih operativnih radova koji će uslijediti na proljeće.

Izgradnja obilaznice oko Brčkog počela je polovinom rujna prošle godine.

Rok za izgradnju obilaznice u dužini od oko 19 kilometara je 30 mjeseci.

Prema projektnoj dokumentaciji, realizacija ovog projekta stajat će oko 28,5 milijuna eura, prenosi Srna. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.