Hrvatski član Predsjedništva BiH

Dragan Čović održao sastanak s predstavnicima Seljačkog saveza Federacije BiH u Ravnom

Foto: Vecernji.ba
dasd
dsf
dsf
Foto: Vecernji.ba
dasd
Foto: Vecernji.ba
dasd
Foto: Vecernji.ba
dasd
Foto: Vecernji.ba
dasd
Foto: Vecernji.ba
dasd
25.04.2017.
u 18:50
Pogledaj originalni članak

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, zajedno s izaslanstvom, održao je treći po redu sastanak s izaslanstvom Seljačkog saveza Federacije BiH.

Tijekom sastanka usvojeno je više zaključaka, među kojima je donošenje zajedničke platforme za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje, uvođenje goriva za poljoprivrednike bez plaćanja dodatnih nameta, kao i oslobađanja poljoprivrednih obrta od fiskalizacije. Također se razgovaralo i o zaštiti domaće proizvodnje, preveniranju širenja zaraznih bolesti u animalnoj proizvodnji, pronalaženju mogućnost da u FUIP u odjelu za poljoprivredu imaju i predstavnici Hrvata, te o izmjeni zakonske legislative za vozila namjenjena za pčelarenje.

Na sastanku je naglašena potreba snažnijeg angažiranja županijskih vlasti i lokalne zajednice, kako bi se osigurao lakši pristup komunalnoj infrastrukturi i koncesijama na zemljište.

Zajednički je usuglašeno kako je od vitalnog interesa za opstanak žitelja u općini Ravno i bavljenje primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, podržati izgradnju objekta budućeg Agrobiznis centra u općini Ravno sa svih razina vlasti.

Nakon sastanka sudionici su obišli obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo “Lela“ i objekt koji se renovira za potrebe budućeg Agrobiznis centra.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.