PLAKALA JE CIJELA SUDNICA

Prve reakcije oslobođenih Hrvata: Neki su plakali, jednu su ženu morali nositi

Prve reakcije oslobođenih Hrvata: Neki su plakali, jednu su ženu morali nositi
01.06.2023.
u 12:05
Sutkinja je zaključila kako tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da se radi o trgovini ljudima. Kraj je to agonije koja traje već šest mjeseci
Pogledaj originalni članak

Gotovo šest mjeseci nakon što su uhićeni na zambijskom aerodromu, četiri hrvatska para danas su na sudu u Ndoli oslobođena optužnice. Sutkinja je zaključila kako tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da se radi o trgovini ljudima. Potvrdilo je to Večernjem listu i u Ministarstvo vanjskih poslova. Kraj je to slučaja koji je bio pun drame i navjerojatnih obrata. Još se ne zna što će biti s posvojenom djecom. 

Iz sudnice su Hrvati, kako ekskluzivno objavljuje 24sata, izašli poprilično dobre volje, neki su mahnuli kamerama, neki su plakali od šoka i svega što su prolazili zadnjih pola godine. Pišu i kako su jednu ženu morali iznositi. Plakala je cijela sudnica.

Hrvati su uhićeni 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli. Policija ih je presrela dok su se, vodeći sa sobom četvero djece iz DR Kongo koje su netom posvojili, vraćali kući u Zagreb. Djecu je preuzela zambijska socijalna služba i odvela na tajnu lokaciju. Obrat se dogodio 6. veljače kad je optužnica odbačena, a Hrvatima je dano 48 sati da napuste zemlju. No dok su sutradan ulazili u avion ponovno su uhićeni, a odmah se proširila vijest kako su uhićeni zbog prijave jednog Hrvata. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.