Poljodjelstvo

Prskalice za natapanje dobit će 185 poljodjelaca

Prskalice za natapanje dobit će 185 poljodjelaca
07.07.2017.
u 09:00
Da su naši poljodjelci imali ove prskalice, vjerojatno štete od mraza ne bi bile tako velike, kaže Andrea Škegro
Pogledaj originalni članak

Općina Ljubuški nastavlja aktivnosti na korištenju novčanih sredstava iz različitih međunarodnih projekata i razvojnih fondova. U veleposlanstvu Švicarske u Sarajevu, općinski načelnik Nevenko Barbarić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu projekta “Uvrštavanje koncepta migracija i razvoja u relevantne politike i planove – Dijaspora za razvoj”.

Vrijedni projekti

U taj projekt je uključeno još devet općina iz BiH: Ključ, Laktaši, Jajce, Maglaj, Nevesinje, Posušje, Prijedor, Sanski Most i Velika Kladuša. Njegova vrijednost je 10,5 milijuna konvertibilnih maraka, od čega je Vlada Švicarske dala 9,320.000 maraka, a bit će proveden do 2020. godine.

- Sudjelovali smo u prvoj fazi ovog projekta koji se zvao “Migracije i razvoj”, a ovo je druga faza, pod nazivom “Dijaspora za razvoj”. Na javni poziv prijavili smo se sa svojim projektom koji se odnosi na razvoj poljoprivrede, a vezan je za nedavne vremenske nepogode i štete koje su nastale od mraza i drugi dio koji je namijenjen unaprjeđenju usluga za iseljeništvo. Projekt je prihvaćen i predstoji nam njegova provedba. Ukupna vrijednost projekta je 69.565 konvertibilnih maraka, od čega će UNDP uložiti 52.173 KM, a općina Ljubuški 17.391 KM, kaže Andrea Škegro, viša stručna suradnica za razvojne projekte u općini Ljubuški.

Novac će biti utrošen za nabavu prskalica koje će biti sastavni dio sustava za natapanje, a istodobno i zaštita od smrzavanja. Dobit će ih 185 članova poljoprivredne zadruge “Plodovi zemlje”.

Prskalice poljodjelcima

- Da su naši poljodjelci imali ove prskalice, vjerojatno štete ne bi bile tako velike. Drugi dio projekta vezan je za dijasporu, točnije za pružanje usluga našim iseljenicima. Radi se o unaprjeđenju službene internetske stranice općine Ljubuški, koju ćemo dopuniti tako da naši ljudi u iseljeništvu lakše i jednostavnije dolaze do potrebnih službenih podataka i obavijesti, koje su im potrebne - dodaje Andrea Škegro. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.