Susret s Nunesom

Provesti reforme u BiH te intenzivirati suradnju sa susjednim državama

03.08.2017.
u 14:20
Pogledaj originalni članak

Članovi Prеdsјеdništva BiH primili su izaslanstvo Kongresa Sjedinjenih Američkih Država na čelu s povjerenikom Devinom Nunesom. Povjerenik Devin Nunes, predsjedatelj Stalnoga povjerenstva za obavještajne poslove Zastupničkog doma SAD-a je iskazao zahvalnost na prijemu i dobrodošlici predsjedatelju dr. Draganu Čoviću i članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili za dosadašnju pomoć i potporu, te proaktivnu ulogu jedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva BiH su informirali goste o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji, s posebnim osvrtom na europske integracije, ističući da je Bosna i Hercegovina snažno opredijeljena da održi pozitivan zamah i da nastavi sa reformskim procesima i napretkom u ispunjenju uvjeta za stjecanje statusa kandidata za članstvo u EU. Rečeno je da u Bosni i Hercegovini postoji jedinstven stav kada je u pitanju aktiviranje Akcijskoga plana za članstvo (MAP) u NATO-u, te da se odvijaju potrebne aktivnosti vezano za ispunjenje neophodnih tehničkih uvjeta za aktivaciju.

Povjerenik Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Bosna i Hercegovina provela i iskazao punu potporu Sjedinjenih Američkih Država u pravcu jačanja institucija, vladavine prava i demokracije. Zaključeno je da stabilnost regije predstavlja prioritet i da je potrebno provesti potrebne reforme unutar Bosne i Herecgovine, te intenzivirati suradnju sa susjednim državama, kako bi se pojačala sigurnost Zapadnog Balkana.

Sugovornici su se složili da je od zajedničkog interesa za obje zemlje jačanje međusobnih bilateralnih i multilateralnih odnosa na svim poljima, sa posebnim težištem na suradnji u borbi protiv terorizma i ekstremizma.

U ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, sastanku je nazočila savjetnica Diana Čekić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.