Bihać

Proračunski korisnici u USŽ stupili u štrajk upozorenja

strajk usz
strajk usz
02.02.2016.
u 14:21
Štrajkovi upozorenja u 45 osnovnih i 22 srednje škole svakodnevno po pola sata, u policiji po jedan sat
Pogledaj originalni članak

Proračunski korisnici u Unsko-sanskoj županiji, kako su to najavili na subotnjem mirnom prosvjedu na gradskome trgu u Bihaću, članovi sindikata predškolskoga, osnovnoga i srednjega obrazovanja, policije te državnih službenika i namještenika Unsko-sanske županije, stupili su u svakodnevni štrajk upozorenja koji će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva. Štrajkovi upozorenja u četrdeset i pet osnovnih i dvadeset i dvije srednje škole u gradu Bihaću i sedam općina županije održavat će se svakodnevno, za prvu smjenu od 8 sati i 15, a za drugu od 14 sati i 15 minuta. 

Predsjednica Sindikata predškolskoga i osnovnoga obrazovanja USŽ Zehra Hadžić kaže kako Vlada prosvjede nije shvatila ozbiljno, a znali su za njih deset dana unaprijed, i nisu ništa učinili da ispune zahtjeve. Štrajk upozorenja uvod je u generalni štrajk definitivno. Godinama se obveze prema 6000 proračunskih korisnika, drže u sindikatu, ignoriraju i rješavaju tek djelomice, dugovanja se gomilaju, a socijalni dijalog je sve teže uspostaviti. Sljedeći prosvjed sindikati najavljuju ispred zgrade Vlade Unsko-sanske županije. 

Predsjednik Sindikata policije USŽ Mahmut Alagić očekuje pregovore s Vladom, ali kaže kako nemaju nikakvih kontakata unatoč tomu što su ih pismeno o svemu izvjestili. Štrajkovi upozorenja policije bit će održavani svaki dan, od 10,00 do 11,00 sati dok se ne udovolji sindikalnim zahtjevima. U sindikatima proračunskih korisnika drže kako isplata plaća i naknada u Federaciji Bosne i Hercegovine kasni samo na području Unsko-sanske županije. 

Stoga, ukoliko se u idućih sedam dana ne ispoštuju sindikalni zahtjevi, najavljuju i nove prosvjede, ali ne na gradskome trgu, već pred zdanjem županijske Vlade sa samo jednim zahtjevom, za smjenu premijera Izudina Saračevića.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.