Bihać

Proračunski korisnici u USŽ stupili u štrajk upozorenja

strajk usz
02.02.2016.
u 14:21

Štrajkovi upozorenja u 45 osnovnih i 22 srednje škole svakodnevno po pola sata, u policiji po jedan sat

Proračunski korisnici u Unsko-sanskoj županiji, kako su to najavili na subotnjem mirnom prosvjedu na gradskome trgu u Bihaću, članovi sindikata predškolskoga, osnovnoga i srednjega obrazovanja, policije te državnih službenika i namještenika Unsko-sanske županije, stupili su u svakodnevni štrajk upozorenja koji će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva. Štrajkovi upozorenja u četrdeset i pet osnovnih i dvadeset i dvije srednje škole u gradu Bihaću i sedam općina županije održavat će se svakodnevno, za prvu smjenu od 8 sati i 15, a za drugu od 14 sati i 15 minuta. 

Predsjednica Sindikata predškolskoga i osnovnoga obrazovanja USŽ Zehra Hadžić kaže kako Vlada prosvjede nije shvatila ozbiljno, a znali su za njih deset dana unaprijed, i nisu ništa učinili da ispune zahtjeve. Štrajk upozorenja uvod je u generalni štrajk definitivno. Godinama se obveze prema 6000 proračunskih korisnika, drže u sindikatu, ignoriraju i rješavaju tek djelomice, dugovanja se gomilaju, a socijalni dijalog je sve teže uspostaviti. Sljedeći prosvjed sindikati najavljuju ispred zgrade Vlade Unsko-sanske županije. 

Predsjednik Sindikata policije USŽ Mahmut Alagić očekuje pregovore s Vladom, ali kaže kako nemaju nikakvih kontakata unatoč tomu što su ih pismeno o svemu izvjestili. Štrajkovi upozorenja policije bit će održavani svaki dan, od 10,00 do 11,00 sati dok se ne udovolji sindikalnim zahtjevima. U sindikatima proračunskih korisnika drže kako isplata plaća i naknada u Federaciji Bosne i Hercegovine kasni samo na području Unsko-sanske županije. 

Stoga, ukoliko se u idućih sedam dana ne ispoštuju sindikalni zahtjevi, najavljuju i nove prosvjede, ali ne na gradskome trgu, već pred zdanjem županijske Vlade sa samo jednim zahtjevom, za smjenu premijera Izudina Saračevića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije