ZATOČEN U OČEVOM PODRUMU 20 GODINA:

Pronašli ga vezanog za krevet, pod je bio pun izmeta…

Pronašli ga vezanog za krevet, pod je bio pun izmeta…
25.10.2016.
u 19:15
Pogledaj originalni članak

Brazilac Armando de Andrade (36) oslobođen je jučer iz očeva podruma nakon 20 godina zatočeništva, piše Globo.

Brazilska policija na Armanda je nabasala sasvim slučajno, tražeći članove narkobande u gradu Sao Paolu. Nestao je kad mu je bilo 16 godina, a posljednja dva desetljeća navodno je proveo svezan za mali krevet u sobi bez prozora, u kući u kojoj su živjeli njegov otac i maćeha, prenosi Net.hr

Potresni detalji zatočeništva

 

Prema izjavama svjedoka, njegovo je fizičko stanje bilo katastrofalno. Imao je “goleme” nokte na nogama i prstima, bradu gotovo do koljena i bio je iznimno neuhranjen. Da stvar bude još gora, cijeli pod “sobička” bio je prekriven ljudskim izmetom.

“Kad smo ušli u sobu jedva je ustao i nije progovorio niti riječi. Izveli smo ga van, ali i dalje nije govorio. Nismo znali je li uplašen ili nadrogiran. Uopće nam se nije mogao predstaviti. Odmah je prebačen u bolnicu”, kazao je šef policije Celso Marchiori.

Policija ne vjeruje da je Armando u toj sobi proveo svih 20 godina. S obzirom na sanitarne uvjete i na činjenicu da soba nema prozore, uvjereni su da preživljavanje ne bi bilo moguće.

Susjede uvjerili da se odselio na drugi kraj Brazila

Susjedi u četvrti Guarulhos prisjećaju se Armanda kao normalnog šesnaestogodišnjaka koji je obožavao skateboard i gitaru, a zatim je odjednom nestao.

Prijatelji ga više nikad nisu vidjeli, a obitelj je tvrdila da se preselio na drugi kraj Brazila i “da mu život ide odlično”.

Susjed Aparecido Rocha Brasil vjeruje kako su njegov otac i maćeha dječaka odlučili zatočiti nakon što su krenuli eksperimentirati s alkoholom.

“Kad god bismo pitali za njega uvijek su govorili istu stvar. Dobro je, živi na sjeveroistoku, radi i gradi obitelj. To je sve što su nam govorili”, prisjetio se za brazilski Globo Ederson Silva, Armandov prijatelj iz djetinjstva.

Armandov otac Amancio de Andrade odbacuje optužbe i tvrdi da je njegov sin napustio dom sa 18 godina, i da se vratio prošlog tjedna zatraživši da ga zaključaju u sobicu kako bi se odviknuo od droge.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.