Otkrivamo što je novi HDZ-ov prijedlog

Prijedlog ‘16+1’ uključuje Hrvate iz cijele FBiH i ispunjava presudu o izboru Doma naroda

Prijedlog ‘16+1’ uključuje Hrvate iz cijele FBiH i ispunjava presudu o izboru Doma naroda
10.06.2018.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Pregovori bošnjačkih i vodeće hrvatske stranke nastavit će se sljedećih dana u pokušaju traženja rješenja za izmjene Izbornog zakona po presudi Ustavnoga suda BiH u predmetu Bože Ljubića, no izvjesno je kako će do dogovora vrlo teško doći jer su apsolutno nespojiva načela koja zagovaraju dvije strane. Naime, jednostavno se ne može u isto rješenje spakirati provedba odredbi Ustava Federacije i Ustava BiH, odnosno presuda Ustavnoga suda. Na to uporno upozoravaju hrvatski predstavnici inzistirajući da se kao kompromisno i jedino moguće rješenje prihvati meritum i objašnjenje presude po Ljubićevoj apelaciji.

Osporen i Ustav FBiH

Jedno od rješenja, koje je sada službeno u optjecaju i koje ispunjava presudu u slučaju “Ljubić”, te nudi kompromis bošnjačkoj strani, jest prijedlog koji je iznio čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović. Radi se o tzv. modelu “16 plus 1”...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
brodarevac
08:48 11.06.2018.

HDZ traži promjene u FBiH tako da se mora poštovati ustav FBiH to je jednostavno sve dok se ne promjeni ustav on semo ra poštovati. HDZ traži kršenje ustava što je protivzakonito.