Francuz je rekao da Europski put BiH nije upitan

Predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul podržao Dragana Čovića i HNS

Foto: agencije
hdzdaulepp
Foto: agencije
hdzdaulepp
03.10.2014.
u 17:41
Francuz je izrazio nadu da će kampanja HDZ-a biti okrunjena uspjehom, kao što je to bio slučaj s Europskom pučkom strankom (EPP) na europskim izborima
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul podržao je HDZ BiH  i Hrvatski narodni sabor (HNS) na predstojećim općim izborima u toj zemlji, uključujući i kandidata te stranke za hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića te je pozvao stranke promatrače u grupaciji EPP-a iz BiH da provode reforme koje bi zemlju približile Europskoj uniji.

U video poruci, koju je objavila internetska televizija HDZ-a BiH, predsjednik EPP-a je istaknuo kako ova grupacija podupire proširenje Europske unije, u čemu će važnu ulogu imati Europsko vijeće i Europska komisija.

Europski put BiH

“Ovaj proces se ne smije i neće zaustaviti. Europski put Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja nije upitan. Biti će nam izuzetno drago primiti vas u veliku europsku obitelj čim za to budete spremni. Ali, da biste to ostvarili, ne treba dalje odgađati provođenje reformi, kako biste ostavili iza sebe političku, gospodarsku i socijalnu krizu koja koči razvoj vaše zemlje”, poručio je Daul u snimljenom obraćanju čelništvu i članovima HDZ-a BiH.

Čelnik EPP-a istaknuo je kako je za BiH posebno važno izgraditi jako i neovisno pravosuđe i javnu upravu te stabilan i učinkovit politički sustav. Daul je podsjetio predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da je, zajedno s čelnicima nekoliko stranaka promatrača u ovoj grupaciji pučkih stranaka, potpisao zajedničku izjavu da će raditi u duhu povjerenja i suradnje na zajedničkim ciljevima i vrijednostima te je pozvao na formiranje takvog ozračja i na izborima 12. listopada. Izrazio je nadu da će kampanja HDZ-a biti okrunjena uspjehom, kao što je to bio slučaj s Europskom pučkom strankom (EPP) na europskim izborima.

Uskoro opći izbori

Na skorim općim izborima u BiH birat će se članovi Predsjedništva, državni i entitetski parlamenti te skupštine deset županija u Federaciji BiH. Za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kandidirala su se četiri dužnosnika. Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović, kojega podupire više stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH, čelnik HDZ-a 1990. Martin Raguž, predsjednik Stranke pravde i povjerenja Živko Budimir i Anto Popović iz Demokratskog fronta kandidati su za hrvatskog člana Predsjedništva na ovim izborima.

U posljednjih osam godina hrvatske stranke su prigovarale da je Željko Komšić kao kandidat SDP-a BiH izabran za hrvatskog člana BiH Predsjedništva glasovima bošnjačkih birača.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SO
Special_one
09:46 04.10.2014.

Samo legalni i legitimni predstavnik, a to je onaj kojeg Hrvati u BiH izaberu može biti njihov predsjednik. Ako netko misli dobro ovoj državi onda neće nikome nametati njegova ustavom zajamčena prava. Hrvati su imali Republiku u ovoj državi, odrekli su je se radi izgradnje zajednice, a sada da nas u toj zajednici netko majorizira i tlače, e neće! A svjesni ste naše moći kad smo tako nejaki i slabi mogli obraniti ovu državu, prvi joj izglasali neovisnost, te se formirali u zajednicu radi njenog opstanka nakon što smo je utemeljili! I to je naša država i neće nam nitko birati predstavnika osim nas samih!

DU
Deleted user
08:13 04.10.2014.

Raguz je mali isfrustrirani smutljivac koji radi protiv interesa Hrvata u BiH. Jedino sto nije jasno kod Raguza dali radi ove gluposti zbog svog vlastitoga ega ili po instrukcijama iz MZ. Bez obzira zbog cega to radi njegovo ponasanje je destruktivno.

RO
rosa
00:26 04.10.2014.

ha ha ha ha, "akademik" Čović je "siguran" u pobjedu, a plaća i ovakve reklame. Možete samo misliti koliko je poštovan čovjek u Europi koji ne zna ni vlastito dvorište urediti (ne mislim na Čovićev dvorac).