DOBRO JE ZNATI

Pranje drvenih podova nikada nije bilo lakše: Uz ove savjete riješite se i najtvrdokornijih mrlja

Foto: shutterstock
Pranje drvenih podova nikada nije bilo lakše: Uz ove savjete riješite se i najtvrdokornijih mrlja
09.09.2020.
u 07:44
Iskoristite neki od ovih savjeta i riješite se prljavštine bez puno muke.
Pogledaj originalni članak

Čišćenje podova kućanski je posao koji se obavlja gotovo svaki dan, pogotovo ako imate kućnog ljubimca ili djecu, ali ponekad je neke prljavštine i mrlje teže ukloniti. Trikovima koje donosi healthylifeboxx.com riješit ćete se muke i isprobavanja raznih sredstava za čišćenje drvenih podova - ovo provjereno djeluje!

Ako je vaše dijete pošaralo drveni pod trajnim markerom, uzmite malo paste za zube i krpu od mikrovlakana. Pastu stavite direktno na mrlju i trljajte kako biste ju uklonili.  Djeci često ispadaju razne stvari, a kada su jako mali nemaju naviku to skupiti. Dogodi li se da naiđete na žvakaću gumu koju nikako ne možete potpuno ukloniti - posegnite za ledom.

Led će smrznuti ljepljivu masu koju ćete onda lakše ukloniti nečim poput špahtle. Mokraću kućnog ljubimca obrišite odmah, a najbolje ćete ukloniti mrlje i neugodne mirise tako da ju posipate soda bikarbonom i ostavite preko noći. Ujutro samo prebrišite krpom.

Stari sjaj drvenim podovima možete vratiti sredstvom koje ste sami napravili. Uzmite vodu, 3/4 šalice octa, 2 kapi deterdženta za pranje posuđa, pola šalice alkohola i 5 do 10 kapi omiljenog mirisnog ulja. Ovo domaće sredstvo za čišćenje nanesite mekanom krpom.  Osim toga, možete koristiti i crni čaj!

U litru kipuće vode stavite četiri vrećice čaja, a u vodi ih ostavite malo duže nego kada si pripremate napitak. Ohladite tekućinu, uzmite krpu i obrišite podove.  Kod ogrebotina na drvetu posegnite za uljem uljane repice (poslužit će i biljno ulje).

Ulje pomiješajte s octom u omjeru 2:1. Smjesu nanesite na oštećenja i nježno utrljajte u drvo, a za istu stvar možete koristiti orah - također trljajući po oštećenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.